У Львові правоохоронці затримали двох автовикрадачів

У Львові правоохоронці затримали двох автовикрадачів

18.02.15 12:29 0 653
Двох зловмисників, котрі спеціалізувались на викраденні дорогих іномарок, затримали працівники Управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області.

У чергову частину Личаківського райвідділу міліції, 9 лютого, звернулась 48-річна львів'янка, котра повідомила, що невідома особа викрала її автомобіль Рендж Ровер, запаркований на одній з львівських вулиць.

У ході проведених оперативно-розшукових заходів, правоохоронці встановили, що викрадений автомобіль знаходиться в гаражі на території одного з львівських гаражних кооперативів. Оперативники взяли гараж під спостереження і невдовзі, коли туди увійшов невідомий чоловік, затримали його.

Затриманим виявився 45-річний львів'янин, котрий перебуває у розшуку в Україні та у Республіці Молдова за скоєння кримінальних правопорушень, зокрема, грабежів. Окрім викраденого позашляховика, правоохоронці виявили у гаражі пристрій для подавлення радіосигналу.

«Затриманий мав при собі підроблені документи, а також ключі від автомобіля Шкода – він був запаркований поруч. У салоні іномарки були виявлені сканери, відмички, мобільний телефон і поліс цивільного страхування на викрадений Range Rover»,- розповів т.в.о. начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Домніцак.

У одній з квартир, де мешкав затриманий, працівники міліції провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили 50 заготовок до ключів запалювання престижних іномарок (Тойота, Лексус, Рендж Ровер та Шкода), два сканери, більше десяти мобільних телефонів, а також пристрої та обладнання для зламу замків автомобільних дверей та замків запалювання.

Окрім того, у іншій квартирі, де мешкав затриманий, працівники міліції виявили ще одного підозрюваного у викраденні автомобілів – 51-річного львів'янина, при якому виявили дванадцять мобільних телефонів та сканер. Чоловік теж перебуває у розшуку ОВС Республіки Молдова за пограбування.

Обидвом затриманим в порядку ст.208 КПК України суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Затримані обґрунтовано підозрюються у викраденнях ще трьох автомобілів Рендж Ровер, скоєних у місті Львова у 2014-2015 роках. Також перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів на території інших областей України.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники патрульної ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ