Операція "Візит": Кожен громадянин повинен знати в обличчя свого дільничного

Операція "Візит": Кожен громадянин повинен знати в обличчя свого дільничного

18.02.15 11:46 0 622
Дільничні інспектори міліції відвідують помешкання громадян, спілкуються з населенням, надають правову консультацію та проводять роз'яснювальну роботу. Найкраще володіють інформацією в криміногенній обстановці на територіях обслуговування.

Протягом профілактичної операції «Візит» дільничні інспектори Івано-Франківського міськвідділу міліції вручають візитні картки зі своїми контактними номерами телефонів, даними про дні та години прийому громадян на адміністративних дільницях. Інформують населення про вжиття заходів працівниками підрозділів органів внутрішніх справ із забезпечення законності та правопорядку, а також повідомляють про функціонування телефону довіри в обласному УМВС.

«Проблеми мешканців часто дуже схожі, - розповідає старший дільничний інспектор Івано-Франківського МВ УМВС старший лейтенант міліції Лілія Остап'юк – це сімейні чвари, сусідські стосунки. Моє завдання, і кожного дільничного, це – залагодити конфлікт, не дати йому розгорітися, важливо не допустити неконтрольованої ситуації».

Лілія Остап'юк обслуговує територію села Вовчинець, що належить до Івано-Франківської міської ради, де проживає близько п'яти тисяч населення. І саме від роботи дільничного значною мірою залежить стан криміногенної обстановки населеного пункту. Утім, найголовнішим завданням дільничного залишається профілактична робота з населенням з метою недопущення правопорушень і злочинів.

Окрім щоденної роботи на території опорного пункту міліціонери здійснюють прийоми громадян. Так, під час одного з прийомів до дільничного інспектора міліції звернувся 83-річний мешканець Івано-Франківська. Пенсіонер висловив подяку дільничному – Лілії, адже завдяки її втручанню у конфлікт між сусідами, їхні стосунки стали теплішими.

Водночас дільничний інспектор тісно співпрацює із органами місцевого самоврядування. Сільський голова с.Вовчинець Івано-Франківської міської ради говорить, що діє громадське формування, члени якого разом з дільничним інспектором міліції проводять спільні профілактичні рейди, забезпечують порядок на вулицях села.

Під час спілкування з жителями, міліціонери отримують необхідну інформацію, яка допомагає їм не тільки розкривати злочини, але і недопустити. Особлива увага приділяється особам похилого віку. Прийом заяв, скарг, повідомлень, їх розгляд і ухвалення по них рішень – це тільки частина обов'язків, покладених на дільничних інспекторів. Їх обов'язки – попередження та припинення адміністративних правопорушень, розкриття злочинів, скоєних на території обслуговування, - говорить начальник відділу дільничних інспекторів міліції Івано-Франківського МВ УМВС капітан міліції Ігор Полив'яний.

- Є окрема категорія громадян, яка позитивно оцінює роботу міліціонера лише тоді, коли з ними стається біда і тоді вони звертаються за допомогою. В таких випадках люди вірять, що реально лише людина в погонах їм допоможе і захистить, а першим і найближчим помічником є дільничний. І, на надзвичайно приємно, що все частіше громадяни звертаються із словами вдячності, що є найвищою нагородою і оцінкою роботи міліціонера.

Марина Матійчук,

Івано-Франківський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: про усе,що ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ