Тернопілля: відібрано чотири сільських ради у Козівському та Бучацькому районах для участі в економічному компоненті третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

Тернопілля: відібрано чотири сільських ради у Козівському та Бучацькому районах для участі в економічному компоненті третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду»

18.02.15 11:35 0 661
Відбулася нарада за участю керівників департаментів ОДА, начальника відділу зовнішніх зв'язків та промоції області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Тараса Борука, представників офісу ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) в області.

Учасники наради проаналізували хід впровадження Проекту в Бучацькому та Козівському районах та підбили підсумки результатів проектної діяльності в першій та другій фазах. Також було розглянуто пропозиції 4 сільських рад Козівського та 3 сільських рад Бучацького районів.

Відповідно до рейтингових балів, учасники наради визначили переможців. На Козівщині ними стали – Козлівська та Ценівська сільські ради, Дибщенську та Кальненську віднесено до резерву, на Бучаччині – Космиренська та Підзамочківська, Соколівська – у резерві.

До слова, використовуючи свій наявний досвід самоорганізації, МРГ-ІІІ пропонує малозабезпеченим домогосподарствам із пілотних територій свою допомогу в:

- об'єднанні в сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи,

- накопиченні капіталу,

- отриманні необхідних знань,

- здійсненні ряду економічних заходів, пов'язаних з виробництвом, переробкою, маркетингом і наданням послуг.

Важливо, що грант МРГ може складати до 70% вартості мікропроекту ( але не більше 25 000 доларів на один кооператив у гривневому еквіваленті). Внесок громади має становити не менше 15%. Решта коштів має надійти від спонсорів або, за можливості, з місцевих бюджетів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Хмельниччина: про усе,що ...

КОМЕНТАРІ