У Рівненській області знання з пошуку роботи для студентів не менш важливі

У Рівненській області знання з пошуку роботи для студентів не менш важливі

18.02.15 08:23 0 619
Тренінг з основ пошуку роботи організували в Дубенському міськрайонному центрі зайнятості для студентів Дубенського коледжу Рівненського державного гуманітарного університету за сприяння Центру працевлаштування, що діє в навчальному закладі.

Труднощі у визначенні своїх задатків та здібностей для реалізації професійної кар'єри виникають не тільки у старшокласників. Дорослі і практично вже сформовані спеціалісти теж досить часто вважають це питання проблемним. Цю задачу обмірковували й студенти Дубенського коледжу Рівненського державного гуманітарного університету. Принаймні, шукали відповідь на гіпотетичне запитання: у якій сфері себе реалізувати, якщо не буде можливостей знайти роботу за отриманою професією.

Для цього за сприяння Центру працевлаштування коледжу в Дубенському міськрайонному центрі зайнятості організували тренінг з основ техніки пошуку роботи. Студентам презентували соціальні послуги, які надає служба зайнятості, показали можливості пошуку вільних робочих місць на інтернет-порталі «Труд». Фахівці центру зайнятості охарактеризували багатомірний процес вибору професії, адже для правильного, адекватного рішення необхідно провести велику внутрішню роботу.

Учасників зустрічі ознайомили з основними прийомами та методами техніки пошуку роботи: як працювати з джерелами вакансій, готувати портфоліо шукача роботи, правильно вести співбесіду. На жаль, переважна більшість молодих людей не бачить перспектив реального працевлаштування за професіями, які отримують. Тому вони особливо зацікавилися можливістю перепідготовки за допомогою служби зайнятості в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

У результаті активного діалогу кожен учасник поставив собі мету – стати конкурентоспроможним на ринку праці кваліфікованим робітником чи спеціалістом, готовим до активної професійної діяльності.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: жителі ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ