Вінницька область: за добу двоє чоловіків з переохолодженням потрапили до лікарні

Вінницька область: за добу двоє чоловіків з переохолодженням потрапили до лікарні

18.02.15 13:22 0 671
16 лютого о 15:15 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №9 м. Хмільник надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення районної лікарні з діагнозом «загальне переохолодження, відмороження кистей обох верхніх кінцівок, пальців обох ступнів І-ІІ ступеня, мозкова кома» каретою швидкої медичної допомоги госпіталізовано 44-річного жителя с. Лелітка.

Як з’ясувалося, чоловіка у стані переохолодження поблизу власного будинку знайшла сестра.

Тієї ж доби о 19:05 до Погребищенської районної лікарні з діагнозом «загальне переохолодження організму» було госпіталізовано 52-річного місцевого жителя. Чоловіка також було знайдено на вулиці.

Наразі обидва постраждалих перебувають у лікарнях.

Щоб не допустити переохолодження і обмороження, перед виходом на вулицю слід обов’язково поїсти та правильно одягнутися. Одяг повинен бути багатошаровим і обов’язково з натуральних тканин, він не повинен стискати рухів. На ноги одягайте вовняні шкарпетки і взувайте просторе взуття, бо небезпека одержати відмороження залежить значною мірою від порушення нормального кровообігу (тісне взуття, нерухомість). Обов’язково одягайте головний убір. За 20 хвилин до виходу на вулицю змажте обличчя і руки спеціальним поживним кремом, який не містить воду. На морозі весь час намагайтесь рухатися. Лікарі рекомендують вживати більше теплої рідини, що сприяє кращій терморегуляції організму. У той же час не рекомендується вживати алкоголь та палити на морозі.

ГУДСНС України у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ