Аграрії Вінниччини на належному рівні здійснюють підготовку до проведення комплексу весняно-польових робіт

Аграрії Вінниччини на належному рівні здійснюють підготовку до проведення комплексу весняно-польових робіт

18.02.15 17:11 0 733
За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, господарства області стовідсотково забезпечені насінням ярих зернових культур (без кукурудзи), більш як на 71 % мінеральними добривами та на 61 % паливно-мастильними матеріалами.

Забезпеченість сільськогосподарською технікою господарств області дає змогу прогнозовані обсяги весняно-польових робіт виконати в оптимальні агротехнологічні терміни. Практично завершено її підготовку.

У даний час аграрії області розпочали підживлення озимих культур та багаторічних трав.

На 16 лютого озимі зернові підживлено на 7 % площ (30,5 тис. га), озимий ріпак - на 10 % площ (7,9 тис. га), та багаторічні трави - на площі 215 га.

На сьогоднішній день сільгосптоваровиробники області витратили на фінансування весняно-польових робіт біля 2,7 млрд. грн., або 63 % від запланованих витрат (4,3 млрд. грн.).

З керівниками комерційних банків в області проведено нараду, на якій обговорено питання кредитування аграрного сектору.

Станом на середину лютого, 20 підприємств АПК отримали в комерційних банках 41,3 млн. гривень кредитів, в тому числі 10 сільськогосподарських товаровиробників - 17,6 млн. грн. під 21,9 % річних. (ВТБ Банк – 1,8 млн. грн. під 21% річних, КРЕДІ АГРІКОЛЬ Банк – 14,6 млн. грн., під 21,6 %, Мегабанк – 113 тис. грн., під 27 %, Міжнародний Інвест. Банк - 413 тис. грн., під 21 %, Національний кредит - 700 тис. грн. під 29,2 % річних).

На розгляді банківських установ ще знаходиться кредитні договори на суму понад 70 млн. грн.

Всього на посівну планується залучити 233 млн. грн. кредитних ресурсів банків.

Сільськогосподарські підприємства тісно співпрацювали з ПАТ «Аграрний фонд».

На вони отримали 99,8 млн. грн. авансових платежів в рахунок укладених форвардних контрактів під закупівлю зерна урожаю 2015 року, які будуть використані на весняно-польові роботи.

В обласному бюджеті передбачені видатки в сумі 74,8 млн. грн., на фінансування ветеринарних лікарень та лабораторій, в тому числі 40,4 млн. грн. за рахунок загального фонду бюджету та 34,4 млн. грн. за рахунок спеціального фонду.

Обсяги фінансування відповідають бюджетним запитам установ на 2015 рік.

З початку року ветеринарні лікарні та лабораторії профінансовані в сумі 6,5 млн. грн., або стовідсотково від запланованих обсягів.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ