Проїзд у міських маршрутних автобусах у Луцьку становитиме три гривні

Проїзд у міських маршрутних автобусах у Луцьку становитиме три гривні

19.02.15 11:44 0 665
Члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення, яке передбачає з 20 лютого 2015 тариф на послугу з перевезення одного пасажира автобусами на міських маршрутах загального користування у звичайному режимі руху ­ три гривні. Для дітей шкільного віку від 6 до 14 років вартість проїзду автобусами на міських маршрутах становитиме 1,00 грн за одну поїздку одного пасажира.

Заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив, що до такого кроку міську владу спонукали численні звернення перевізників. Попередньо це питання ретельно вивчалося, відбувалося обстеження пасажиропотоку. Пропонований новий тариф 3 гривні має рентабельність лише 5%. Кошти за проїзд будуть майже повністю витрачатися на пальне, поточні ремонти і не покриватимуть витрат на оновлення транспортних засобів. Луцьк останнім серед міст України підняв вартість тарифу до 3-х гривень.

Свої аргументи щодо підвищення вартості проїзду висловили перевізники. Вони розповіли, що ціна запчастин зросла утричі. Якщо вартість пального за літр становитиме більше 20 грн, доведеться робити нові розрахунки, інакше перевезення для них будуть збитковими. Крім того вони зазначали, що у Луцьку краща якість послуг, ніж у інших містах. Як приклад, вони навели місто Чернівці, де маршрутки курсують приблизно через 15 хвилин, тоді як у нас цей часовий проміжок всього 2-5 хвилин

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині міліція ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ