У Луцьку на обліку перебуває 184 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

У Луцьку на обліку перебуває 184 дитини-сироти та дитини,позбавленої батьківського піклування

19.02.15 13:39 0 617
На шньому засіданні виконавчого комітету начальник служби у справах дітей Федір Шульган поінформував присутніх про роботу очолюваного ним структурного підрозділу щодо влаштування дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання.

Станом на 1 січня 2015 року на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у службі у справах дітей перебуває 184 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, (61 дитина - сирота та 123 дитини, позбавлених батьківського піклування). Діти даної категорії влаштовані: під опіку та піклування - 147 (129 сімей опікунів); в прийомні сім'ї - 8; в дитячі будинки сімейного типу -10; в державні дитячі заклади -19.

В місті Луцьку, за словами Федора Шульгана, функціонує чотири прийомні сім'ї, до яких влаштовані на спільне проживання та виховання 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа з їх числа.

У 2014 році рішеннями виконавчого комітету Луцької міської ради 30 дітям надано статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них: 28 дітей влаштовані до сімейних форм виховання (3 - усиновлено, 23 - встановлено опіку, 2 - влаштовано в прийомну сім'ю), 2 дитини влаштовані у державні заклади.

Також він наголосив, що при влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання службою вживаються заходи з дотримання принципу родинності, а саме: при влаштуванні статусних дітей брати і сестри влаштовуються разом, перевага надається кандидатам в опікуни, піклувальники з числа близьких родичів дитини. Служба у справах дітей здійснює контроль за станом утримання, розвитку та виховання влаштованих дітей.

Нині на обліку кандидатів в усиновлювачі у службі у справах дітей перебуває 11 сімей. За його словами, вони працюють з кандидатами в усиновлювачі щодо пропаганди усиновлення дітей старшого віку та дітей з особливими потребами.

Станом на 01 січня 2015 року у м.Луцьку проживає 109 усиновлених дітей, які виховуються в 99 сім'ях.

Також Федір Шульган зауважив, що здійснюється постійний контроль за умовами проживання дітей, які перебувають під опікою.

Міський голова Микола Романюк подякував усім, хто працює з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, за хорошу роботу.

Він задоволений, що діти, від яких відмовилися батьки, знаходять нові родини, де їх любитимуть та піклуватимуться. За його словами, у нас є черга і з родин, що бажають узяти обездолених дітей на виховання, і це означає, що кількість вихованців інтернатів та інших подібних установ зменшуватиметься.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ