Боротьба з корупцією - пріоритетний напрямок діяльності волинських правоохоронців

Боротьба з корупцією - пріоритетний напрямок діяльності волинських правоохоронців

19.02.15 12:26 0 608
У 2014 році до суду направлено 42 протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень та викрито 172 кримінальні правопорушення з ознаками корупційних проявів.

Адміністративні протоколи складалися відносно двох державних службовців 6 категорії – за ст. 172-5 (порушення обмежень щодо дарунка) та за ст.172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва); двох службових осіб місцевого самоврядування 4 категорії – за ст. 172-9 (неінформування органів, які здійснюють заходи щодо запобігання і протидії корупції) – за ст. 172-7 (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів); однієї службової особи місцевого самоврядування 6 категорії – за ст. 172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва); трьох посадових осіб структурного підрозділу центрального органу державної виконавчої влади – за ст. 172-4 (порушення обмежень щодо сумісництва); чотирьох посадовців контролюючих органів – за ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю); 20-ти депутатів місцевого рівня за ст.172-6 (порушення вимог фінансового контролю); однієї службової особи Державної кримінально-виконавчої служби – за ст. 172-5 (порушення обмежень щодо дарунка); дев'ятьох голів ДВК – за ст. 172-5 (порушення обмежень щодо дарунка).

За результатами їх судового розгляду до відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 35 осіб: 19 місцевих депутатів, один державний службовець 6 категорії, одну посадову особу місцевого самоврядування 6 категорії, чотирьох працівників контролюючих органів, одного працівника Державної кримінально-виконавчої служби, дев'ятьох голів ДВК.

Загальна сума штрафів, накладених на корупціонерів, склала 13591 гривень, сума завданих збитків становить 5404 гривень.

До 11-х оштрафованих осіб застосовано конфіскацію в дохід держави неправомірної вигоди.

За результатами вжитих заходів у 2014 році підрозділами УДСБЕЗ та УБОЗ УМВС України у Волинській області у сфері службової діяльності викрито 172 кримінальні правопорушення з ознаками корупційних проявів, із яких 9 – зловживань службовим становищем, 10 - службова недбалість, 75 - службове підроблення та 78 фактів одержання неправомірної вигоди.

Посадовими особами органів влади і місцевого самоврядування скоєно 162 правопорушення, у т. ч. розпочато 30 кримінальних проваджень відносно посадовців контролюючих органів та 31 – відносно службових осіб Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру».

Працівники УБОЗ УМВС здійснюється супровід кримінального провадження, розпочатого відносно організованої злочинної групи з корумпованими зв'язками у складі дев'яти осіб, які, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи державними грошовими коштами.

До суду направлено 62 кримінальні провадження по корупційних злочинах (у паливно-енергетичному комплексі, сфері охорони здоров'я, бюджетній системі, сфері земельних відносин та охороні довкілля) відносно 19 осіб. Злочинними діями посадовців за направленими до суду провадженнями завдано збитків на суму 948 тис. 717 грн.

УБОЗ та УДСБЕЗ УМВС на постійній основі вживається комплекс заходів, спрямованих на виявлення та документування фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди, учинених посадовими особами органів влади та управління.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами УБОЗ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині завдяки ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ