В Житомирській області в обласному центрі міліціонери розшукують шахрая

В Житомирській області в обласному центрі міліціонери розшукують шахрая

19.02.15 15:28 0 657
До чергової частини Житомирського МВ УМВС звернувся 24-річний житомирянин із заявою про ошуканство. Він повідомив, що невідомий молодик, попросивши терміново зателефонувати, заволодів його мобільним телефоном вартістю майже 2 тисячі гривень.

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника.

Наразі триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам'ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- У випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів.

- Батькам необхідно щоразу нагадувати про обережність власним дітям. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону тощо.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ