Хмельниччина забезпечена міндобривами та насінням для проведення посівної кампанії

Хмельниччина забезпечена міндобривами та насінням для проведення посівної кампанії

19.02.15 11:14 0 620
17 лютого відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань стану підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт та фінансування установ ветеринарної медицини у 2015 році.

В ході проведення селекторної наради виступив директор Департаменту землеробства та технічної політики Міністерства аграрної політики та продовольства В.М.Топчій, який ознайомив представників регіонів зі станом підготовки господарств України до проведення комплексу весняно-польових робіт та накопичення матеріально-технічних ресурсів.

Приємно зауважити, що сільськогосподарські підприємства Хмельницької області відзначені серед найкращих за обсягами придбання мінеральних добрив, а також у підготовці насіння та проведенню підживлення озимих культур.

Окремим блоком на обговорення виносилися питання кредитування сільськогосподарських підприємств. За інформацією Мінагро, дефіцит фінансування посівної сягає близько 10,5 млрд грн. Банківські установи готові його фінансувати, у тому числі, через програми з лізингу техніки, збільшувати обсяги кредитування у зв'язку з подорожчанням насіння, добрив і палива. Крім того, Нацбанк рекомендував комерційним банкам лояльніше ставитися до вітчизняних аграріїв, зокрема в утвердженні застав.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік ...
Наступна новина: Працівники міліції спіймали ...

КОМЕНТАРІ