На Хмельниччині рятувальники відпрацювали дії під час пропуску льодоходу та паводку

На Хмельниччині рятувальники відпрацювали дії під час пропуску льодоходу та паводку

19.02.15 09:58 0 629
18 лютого в акваторії річки Смотрич, що в м. Кам'янець-Подільський, відбулося тренування органів управління, сил та засобів цивільного захисту щодо дій під час пропуску льодоходу та паводку. Під час тренування працівники 2-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Хмельницькій області та служби взаємодії міста вдосконалили практичні навички під час проведення рятувальних заходів у період проходження весняних паводків та льодоходу.

За тактичним задумом, унаслідок швидкого підвищення температури повітря виникла загроза льодового затору на річці Смотрич та підтоплення 10 будівель. До місця події оперативно була направлена мобільна оперативна група 2-го державного пожежно-рятувального загону, чергові відділення 5-ї та 6-ї державних пожежно-рятувальних частин, а також представники органів виконавчої влади та служби взаємодії.

На місці події керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації прийняв рішення щодо організації пошуку та рятування людей, тимчасового відселення із зони можливого затоплення, відкачування води з підтоплених будинків, захисту та укріплення берегової лінії, тимчасового перекриття дорожнього руху в зоні проведення робіт тощо.

Під час тренування рятувальники та служби взаємодії на практиці потренувались проводити рятувальні та інші невідкладні роботи в зоні надзвичайної ситуації, а саме – відкачувати воду з підтоплених будинків, рятувати людей із затоплених територій за допомогою канатної переправи з використанням рятувальних мотузок, альпіністського спорядження, евакуація людей з підтопленої зони в безпечне місце за допомогою пристрою «Соломинка», рятувального круга з мотузкою, кінця «Олександрова», евакуацію постраждалих сушею за допомогою техніки підвищеної прохідності.

Загалом, учасники тренування вдосконалили вміння і навички, що необхідні для ліквідації надзвичайної ситуації пов’язаної з паводком та льодоходом.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Волині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ