На Хмельниччині правоохоронці розшукують шахраїв,які обікрали рахунок волонтерської організації

На Хмельниччині правоохоронці розшукують шахраїв,які обікрали рахунок волонтерської організації

19.02.15 13:20 0 630
Зловмисники в результаті маніпуляцій видурили майже 20 тисяч гривень у довірливих громадян та волонтерів.

— До волонтерки, яка збирала кошти на потреби військових у зоні АТО, на мобільний зателефонував невідомий чоловік та запропонував перерахувати грошову допомогу для підтримки воїнів. У ході розмови «благодійник» випитав у дівчини конфіденційну інформацію про картку та рахунок, отримав пароль підтвердження операції та зняв усі кошти — 3500 гривень, які мешканці міста збирали для військовослужбовців, — розповідає начальник Кам‘янець-Подільського міськвідділу міліції Віталій Козярук.

Схожим чином від дій аферистів постраждав 54-річний кам'янчанин, який вирішив продати лижі та розмістив оголошення на одному із популярних сайтів в мережі. Покупець знайшовся майже одразу. Телефоном з продавцем вони домовилися про безготівковий розрахунок за придбаний товар, обговоривши всю процедуру оплати та доставки лиж. Але за декілька годин по тому покупець знову зателефонував і попросив надати додаткову інформацію по картковому рахунку та пароль, пославшись на проблеми з перерахуванням коштів. Довірливий продавець продиктував необхідні цифри та за декілька хвилин все ж вирішив з'ясувати причини проблем у відділенні банку. Саме там він і виявив, що з його кредитної картки зникли 15 000 гривень.

Ошукали і 20-річного юнака, який через Інтернет купував мобільний телефон. Хлопець здійснив повну передоплату замовленого товару на вказаний продавцем картковий рахунок, але ні ґаджета, ні свої 950 гривень назад так і не отримав.

За фактами шахрайських дій відкрито кримінальні провадження за ч. 1 статті 190 Кримінального кодексу України, проводиться розслідування.

Вкотре звертаємо увагу громадян на даний вид злочину. Аферисти вміло грають на довірливості. Будьте уважними та не довіряйте конфіденційну інформацію про банківські картки іншим людям. Припиніть власноруч збагачувати шахраїв.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Тернопіллі питання ...

КОМЕНТАРІ