Леонід Бицюра: "Місія Тернопільщини – бути духовним осередком України"

Леонід Бицюра: "Місія Тернопільщини – бути духовним осередком України"

19.02.15 15:04 0 712
16 лютого 2015 року заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації свободівець Леонід Бицюра провів зустріч із представниками Всеукраїнської громадської організації "Українське реєстрове козацтво".

"Військово-патріотичне виховання, відродження кращих традицій наших предків, примноження козацького та повстанського духу – один із пріоритетів обласної влади, – наголосив свободівець Леонід Бицюра. – Місія Тернопільщини – бути духовним осередком України. Тут збережено десятки чудотворних ікон, культурних та архітектурних пам'яток, інших святинь. Також, як ми знаємо, з давніх-давен наш край був центром козацького духу. Звідси родом знаний козацький ватажок Дмитро Вишневецький. Зараз в області триває активна робота щодо збереження та примноження кращих традицій наших славних предків".

Крім того, у місті діє школа допризовної підготовки. Це єдиний не тільки в Тернополі, а й Україні, освітянський заклад, який зі шкільної парти виховує майбутніх захисників Вітчизни. Також триває робота над проєктом обласної Програми військово-патріотичного виховання.

"Ще одна з проблем, до якої прикута наша особлива увага, – це відродження духовності в області й Україні загалом, – зауважив Леонід Бицюра. – Зокрема, нещодавно відбувся круглий стіл за участю працівників закладів освіти різних рівнів та представників традиційних християнських церков. Їхні ідеї та напрацювання будуть покладені в основу "Програми духовного відродження краю". Тому я щиро сподіваюся, що завдяки підтримці новопризначеного Головного отамана Тернопільського обласного козацького товариства ВГО УРК підполковника Українського реєстрового козацтва о. В'ячеслава Кізілова, з якими ми співпрацюємо не один рік, нам вдасться реалізувати багато цікавих проєктів. Зокрема, у відновленні інституту капеланства. Адже нам важливо, щоб наші захисники не тільки мали гарну військову підготовку, але й були духовно загартовані".

Як зазначив Гетьман Українського реєстрового козацтва Анатолій Іванович Шевченко, зараз козацький громадський рух в Україні набув великого поширення. Так, учасники козацького руху беруть активну участь у проведенні антитерористичної операції, посилено допомагають воякам. Також він поінформував про розвиток козацьких формувань на Тернопільщині та потреби бійців, які є членами реєстрового козацтва і зараз служать у добровольчих батальйонах.

Також Анатолій Іванович подякував заступнику голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леоніду Бицюрі за розуміння, підтримку та сприяння розвитку козацького руху на Тернопільщині.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Небесна сотня: ...
Наступна новина: У Львові прем’єра ...

КОМЕНТАРІ