На Хмельниччині міліціонери навчали школярів правильним діям у випадку терористичної загрози (+)

На Хмельниччині міліціонери навчали школярів правильним діям у випадку терористичної загрози (+)

19.02.15 10:32 0 668
Під час виховної години у Хмельницькій гімназії № 1 експерти-вибухотехніки познайомили учнів з алгоритмом дій у разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів. це, як ніколи, актуально, адже немає жодної гарантії, що боєприпаси чи небезпечні речовини із зони АТО не потраплять у будь-який інший куточок України.

Гімназисти мали можливість ознайомитися з пересувною міні-виставкою, до якої увійшли цілком реальні експонати, з якими у різний час доводилося працювати експертам. Це і різноманітні боєприпаси, і вибухові пристрої, замасковані в побутових предметах, і саморобні вибухівки.

Завдяки спеціально підготовленій відеопрезентації, діти не лише навчилися за зовнішніми ознаками вирізняти предмети, які несуть потенційну терористичну загрозу, а й ближче познайомилися з роботою експертів-вибухотехніків, подивившись, як професіонали обстежують заміновані приміщення, знешкоджують вибухівку, проводять контрольовані вибухи.

Головне, що вони найкраще засвоїли у ході спілкування з правоохоронцями, це те, що у жодному разі не потрібно навіть намагатися наблизитись до підозрілого предмету і, тим паче чіпати його. У таких випадках один-єдиний правильний вихід — телефонувати на 102 та попереджати інших людей про можливу небезпеку.

На завершення зустрічі всі школярі отримали пам‘ятки з порадами щодо безпечної поведінки. Також міліціонери попередили дітей і про відповідальність за жарти із замінуваннями, наголосивши, що віднедавна за такі телефонні дзвінки можна потрапити за ґрати на 6 років.

СЗГ УМВС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ