В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу будівлі з виробництва меблів і твердопаливних котлів

В Чернігівській області рятувальники ліквідували пожежу будівлі з виробництва меблів і твердопаливних котлів

19.02.15 13:07 0 616
18 лютого о 12:34 у Чернігові до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на території колишнього ДП "Ремонтний завод" по вул. Кошового, де більшість будівель орендують приватні підприємці для різних видів господарської діяльності без відповідних декларацій з пожежної безпеки. За вказаною адресою оперативно прибуло 5 державних пожежно-рятувальних відділень. У цей час палала частина будівлі, у якій розташовуються майстерня по виробництву м’яких меблів та один з цехів по виробництву твердопаливних котлів. При цьому, вогонь міг розповсюдитися на розташовану впритул іншу будівлю. Гасіння пожежі тривало майже півтори години в ході чого рятувальники завадили полум’ю поширитися у цех з виробництва котлів та на сусідню будівлю.

За попередніми даними причиною займання стало коротке замикання електромережі у меблевій майстерні. Її працівник загасити самотужки вогонь у початковій стадії не зміг, бо не знайшов вогнегасника. Миттєвому поширенню полум’я сприяла наявна у майстерні велика кількість поролонової крихти, що виготовляється на основі нафтопродуктів і використовується для виробництва м’яких меблів. Крім того, під час горіння вона виділяє їдкий і дуже небезпечний дим. Пожежею знищено близько 350 кв. м даху будівлі та майно у меблевій майстерні.

З цим додамо, що рятувальники зараз не мають можливості належним чином відслідковувати протипожежний стан об’єктів, адже на підставі законодавчих актів, їх перевірки контролюючими органами призупинені з липня 2014 до червня 2015 років. Така ситуація негативно впливає на протипожежний стан, адже керівники об’єктів, підприємці відчувають безконтрольність й тому не квапляться виконувати протипожежні вимоги та навіть не пускають на територію інспекторів, які приходять, щоб провести з працівниками протипожежний інструктаж.

Юрій Аникієнко,

заступник начальника Управління

ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські оперативники ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ