Небесна сотня: закономірності та незворотності

Небесна сотня: закономірності та незворотності

19.02.15 15:02 0 679
"Не армія перейшла Альпи, через них перейшов Ганнібал", – так свого часу висловився французький маршал Фердинанд Фош про цього великого карфагенського полководця.

Наскільки кожен із нас впливає на закономірності та незворотності у цьому світі? Історія Небесної сотні, яку ми згадуватимемо у ці дні, – добра можливість поміркувати над цим. За останній рік війни з Росією кількість "небесних сотень" вже рахують десятками – це вже цілі батальйони. Для деяких країн – це ціла армія. Але саме цю сотню мушкетерів прирівнюють до особистої охорони короля.

Важко дискутувати чи хтось із героїв теперішніх Небесних батальйонів має чи не має більше заслуг у цьому житті, щоб про нього так само пам'ятали, як про кожного із Небесної сотні. Можливо, навіть хтось також був того лютневого ранку 20 числа на Інститутській чи Грушевського – так само біг із коктейлем Молотова, так само прикривався дерев'яними щитами від автоматів Калашникова. Але першими свою кров пролили саме вони. Християнство знає багато своїх великих праведників, але всі пам'ятають 12 апостолів.

Історія – це насамперед люди. Закономірності та незворотності у ній створюють ті ж люди. Рік тому Небесна сотня дала відлік у нашій історії незворотності та закономірності повернення від приниження до боротьби за гідність.

Наскільки довго триватиме цей період та який він принесе результат? Важко сказати, але кожен із нас повинен пам'ятати: "Не армія перейшла Альпи, через них перейшов Ганнібал". Історію змінюють люди – інколи для цього вистачить й сотні, дванадцятьох чи навіть одного…

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани попрощалися з ...
Наступна новина: Леонід Бицюра: "Місія ...

КОМЕНТАРІ