На Закарпатті оперативники розшукали психічно хворого злочинця-втікача

На Закарпатті оперативники розшукали психічно хворого злочинця-втікача

19.02.15 12:47 0 596
Розшуківці Берегівського райвідділу міліції спільно із співробітниками управління карного розшуку області затримали злочинця, який втік із психіатричної лікарні міста Берегово.

Влітку минулого року з обласної психіатричної лікарні, що в м.Берегово на Закарпатті, скоїв втечу засуджений з психічними розладами здоров'я.

Цей 36-річний мешканець Ужгородського району упродовж тривалого часу катував власну стареньку матір. За що був засуджений Ужгородським судом за ст.127 Кримінального кодексу України (катування). За вчинення даного злочину передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Однак у зв'язку з психічною хворобою підсудного тюремного ув'язнення йому вдалося уникнути. Проте суд направив хворого на примусове лікування до спеціалізованого відділення обласної психіатричної лікарні, що в м.Берегово. А той звідти втік…

Чоловік планував свою втечу ретельно та заздалегідь, обравши для цього найзручніший момент під час прогулянки. Цілу добу втікач ховався біля місцевого моргу, а наступного дня пішки подався до м.Мукачева.

Втікачу вдавалось переховуватися від правоохоронців, які його розшукували, впродовж кількох місяців. І от днями оперативники карного розшуку затримали його в м.Ужгород.

Відносно втікача розпочато кримінальне провадження за ст.394 Кримінального кодексу України (втеча зі спеціалізованого лікувального закладу).

- Відносно злочинця-втікача обрано запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, строком на два місяці, - каже начальник Берегівського райвідділу міліції Микола Куриця. – Триває слідство.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Чернівецька область: за ...

КОМЕНТАРІ