На Вінниччині в загальній структурі експорту послуг основою залишаються послуги у сфері телекомунікації,комп’ютерні та інформаційні

На Вінниччині в загальній структурі експорту послуг основою залишаються послуги у сфері телекомунікації,комп’ютерні та інформаційні

19.02.15 10:42 0 697
За попередніми даними Головного управління статистики зовнішньоторговельний оборот послуг за 2014 рік становив 79 млн.дол., при цьому обсяги експорту та імпорту послуг склали, відповідно, 66 і 14 млн.дол. Проти 2013 року, обсяги експорту збільшились на 11%, а імпорту зменшились у 2 раза. Баланс зовнішньої торгівлі послугами позитивний і складає 52 млн.дол.

Аналізуючи географічну структуру зовнішньої торгівлі послугами слід відмітити, що найбільші обсяги експорту послуг належать Ґібралтару (17 млн.дол.), Ізраїлю (10 млн.дол.), Німеччині (7 млн.дол.), Панамі (5 млн.дол.), Російській Федерації (4 млн.дол.), Багамським островам (майже 4 млн.дол.) та Великій Британії (2 млн.дол.). Найбільші обсяги імпорту послуг надавались такими країнами, як Російська Федерація (4 млн.дол.), Німеччина (2 млн.дол.), Австрія (майже 2 млн.дол.), Польща, Естонія та Велика Британія (більш, як по 1 млн.дол.).

В загальній структурі експорту послуг основою залишаються послуги у сфері телекомунікації, комп'ютерні та інформаційні послуги. Їх частка становить 60%. Крім того, в великих обсягах надавались послуги з переробки матеріальних ресурсів і послуги пов'язані з подорожами, обсяги яких становлять, відповідно, 12 млн.дол. і 8 млн.дол. В структурі імпорту найбільша доля належить роялті та іншим послугам, пов'язаним з використанням інтелектуальної власності (30%). Крім того, великим попитом у суб'єктів підприємницької діяльності області користувались ділові послуги, послуги, пов'язані з фінансовою діяльністю та транспортні послуги (відповідно, 3 млн.дол., 2 млн.дол. і 1,5 млн.дол.).

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ