На Вінниччині міліція викрила службовців,які завдали державі півмільйонних збитків

На Вінниччині міліція викрила службовців,які завдали державі півмільйонних збитків

20.02.15 09:53 0 592
Оперативники управління Державної служби з економічною злочинністю викрили голову та бухгалтера одного з підприємств Козятинського району, які незаконно отримали 468 тисяч гривень бюджетних коштів. Надавши пакет недостовірних документів, спритники отримали гроші у якості компенсації за закуплену племінну худобу.

Як розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Станіслав Маклаков, в ході перевірки оперативники встановили, що в квітні 2007 року товариство придбало 156 голів великої рогатої худоби у підприємства, яке не було племінним заводом і репродуктором.

В подальшому, з метою отримання дотації за придбання племінних корів молочного напрямку продуктивності, посадові особи товариства оформили на закуплену худобу підроблені племінні свідоцтва та надали пакет документів на розгляд комісії агропромислового розвитку Козятинської райдержадміністрації, на підставі яких було прийнято рішення про виділення товариству бюджетних коштів у сумі 468 тисяч гривень.

Крім того, міліціонерами було встановлено, що на момент подачі документів для отримання спеціальної дотації, передбаченої для сільськогосподарських виробників, підприємство мало прострочену заборгованість із сплати податку з доходів фізичних осіб, що є законодавчо встановленою перепоною для отримання дотації.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває розслідування.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку члени комісії ...
Наступна новина: В Житомирській області в ...

КОМЕНТАРІ