Волинь: на засіданні постійної комісії з питань ТЕБ та НС розглядались питання покращення стану цивільного захисту області

Волинь: на засіданні постійної комісії з питань ТЕБ та НС розглядались питання покращення стану цивільного захисту області

20.02.15 17:14 0 805
19 лютого під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Кудрявцева відбулось засідання обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На нараді розглядались, зокрема, питання готовності органів управління, сил та засобів до безаварійного пропуску льодоходу та весняної повені, а також про стан проведення навчань керівного складу, посадових осіб та фахівців, діяльність пов’язана із здійсненням заходів цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.

З доповіддю по першому питанню виступив заступник начальника управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий. Він зазначив, що спільно з обласним управлінням водного господарства здійснюється щоденний моніторинг за рівнями води в річках, інформація з гідрометеоцентру до чергової зміни оперативно-координаційного центру рятувальників надходить своєчасно.

Управлінням розроблено карту-схему зони можливого підтоплення північних районів області у 2015 році з нанесеною повеневою обстановкою, дислокацією і розрахунком сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів області.

До ліквідації наслідків повені та відкачування талих поверхневих вод у бойовому розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів в постійній готовності знаходяться 4 автомобільні пожежні насосні станції (м. Луцьк, м. Ковель, м. Камінь-Каширський, смт Ратне), 4 рукавних автомобілів та 24 пожежні автоцистерни з насосним обладнанням підвищеної прохідності (на базі ЗІЛ-131, КАМАЗ, ГАЗ-66), крім того готові до застосування переносні мотопомпи в кількості 15 шт. Готова до виконання дій за призначенням інженерна техніка, зокрема: БАТ-2, бульдозер ДЗ-171, плаваючий транспортер ПТС-М, тягач для їх перевезення та два автомобільні крани.

В лютому - березні буде здійснено обстеження стану русел річок та споруд, що побудовані і експлуатуються на них, режимів роботи насосних станцій.

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області перебувають в постійній готовності до дій за призначенням.

По другому питанню начальник навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності полковник служби цивільного захисту Сергій Шмига проінформував, що навчання керівного складу, посадових осіб та фахівців, діяльність пов’язана із здійсненням заходів цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, здійснюється в області відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 23.10.2013р. №819 «Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту», №444 від 26.06.2013р. «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», а також відповідного розпорядження Голови облдержадміністрації від 11 листопада 2014 року №473. Цього року пройшли функціональне навчання з питань цивільного захисту 180 осіб.

На належному рівні виконується план з цього питання Луцьким, Володимир-Волинським міськвиконкомами, а також Горохівською, Локачинською райдержадміністраціями.

Натомість незадовільно ця робота проводиться Нововолинським міським виконавчим комітетом, де виконання плану комплектування складає 25%, а також місцевими держадміністраціями Ковельського, Любешівського, Камінь-Каширського, Луцького, Рожищенського районів.

Заступник начальника управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Сергій Юра зазначив, що 27 грудня 2014 року головою Волинської обласної державної адміністрації затверджений План-графік проведення спеціальних об’єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту у 2015 році на 312 об’єктах області. Основною метою проведення цих навчань і тренувань є відпрацювання алгоритму дій з організації та здійснення заходів, передбачених планами реагування на надзвичайні ситуації, планами локалізації і ліквідації наслідків аварій та планами цивільного захисту на особливий період.

Як показав аналіз наданих звітних матеріалів, не всі керівники до початку проведення об’єктових тренувань пройшли навчання на територіальних курсах. Це, зокрема, Любомльський ДГС ДП “Івано-Франківськ-Пропан” в м. Любомль та АЗС № 16 ТзОВ “Рекорд-Ойл” в с. Вишнів Любомльського району.

Управлінням сформований додатковий перелік підприємств, установ та організацій з чисельністю працюючих більше 50 осіб, де необхідно організувати та провести спеціальні об’єктові навчання і тренування.

Рішенням комісії визначено ряд заходів, виконання яких дозволить підвищити стан цивільного захисту населення, сприятиме запобіганню надзвичайних ситуацій в області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Тернопільщина потребує 30 ...

КОМЕНТАРІ