Волинська область: у Луцьку рятувальники провели пожежно-тактичні навчання в Палаці учнівської молоді (фото,відео)

Волинська область: у Луцьку рятувальники провели пожежно-тактичні навчання в Палаці учнівської молоді (фото,відео)

20.02.15 10:59 0 596
18 лютого у місті Луцьку на вулиці Шопена співробітники Управління ДСНС України у Волинській області провели навчання з гасіння пожежі у будівлі з масовим перебуванням людей. Відпрацьовано дії особового складу пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру під час пожежі, що виникла за легендою, внаслідок артилерійського обстрілу будівлі.

Об 11:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що на другому поверсі у приміщенні актового залу культурно-видовищного закладу виникла пожежа. Задимлені перший та другий поверхи, вогонь загрожував поширитись на всю площу закладу. Осередок займання зі сцени міг перекинутися у зал, де знаходилися діти. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів адміністрація об’єкту здійснила евакуацію діток з території об’єкту та їх укриття до пристосованого підвального приміщення, а добровільна пожежна дружина об’єкту провела гасіння вогню, використовуючи внутрішні пожежні крани та первинні засоби пожежогасіння.

Рятувальники у складі двох ланок газодимозахисної служби приступили до ліквідації пожежі. Під час гасіння зі сцени винесли постраждалого, якого передали до рук медиків.

Окрім цього, працівники групи піротехнічних робіт У ДСНС України у Волинській області провели обстеження місця падіння боєприпасу та його знешкодження.

Для гасіння умовної пожежі задіяні 7 одиниць пожежної та спеціальної техніки, а також 24 чоловіки особового складу.

Пожежа ліквідована, місце влучання снаряду обстежено, загроза вибуху ліквідована.

Після навчань на площі перед Палацом учнівської молоді рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу для усіх викладачів закладу, роз’яснили та наглядно показали як користуватись вогнегасниками, піротехніки продемонстрували зразки основних вибухонебезпечних предметів. Також працівники ДСНС провели лекцію щодо дій укриття, евакуації цивільного населення при загрозі бойових дій, з питань цивільного захисту населення для педагогічного колективу об’єкту та продемонстрували тематичні відеоролики щодо дій населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій: «Правила безпеки при виявленні сучасного вибухового пристрою», «Дії населення при виявленні вибухового пристрою або підозрілого предмету», «Неправильне поводження з боєприпасами може вартувати життя», «Небезпечні знахідки» та роздали спеціально виготовлені тематичні пам’ятки населенню – «Оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях», «Що робити, якщо Ви виявили підозрілий предмет», «Обережно! Терористична загроза», «Тривожна валіза».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Вінничині у жителя ...

КОМЕНТАРІ