Закарпаття: у Дубрівці рятувальники розповіли школярам про «небезпечні знахідки»

Закарпаття: у Дубрівці рятувальники розповіли школярам про «небезпечні знахідки»

20.02.15 10:45 0 617
Днями представники Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС спільно з піротехніками Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області в с. Дубрівка, що на Ужгородщині, провели для місцевих школярів лікбез щодо вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Даний захід проходив у рамках Місячника пожежної та техногенної безпеки та був організований задля того, аби ознайомити дітей із правилами поведінки при виявленні ВНП.

Лекція для учнів 4-х та 6-х класів місцевої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів проходила у декілька етапів.

Спочатку працівники Ужгородського міськрайвідділу розповіли присутнім про небезпеку вибухонебезпечних предметів, їхні властивості та порядок дій при виявленні вибухівки та підозрілих предметів.

Далі піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення поінформували школярів про пристрої для виявлення ВНП, а також засоби захисту особового складу під час вилучення й знешкодження вибухонебезпечних предметів. Розповідь доповнювалася наглядною демонстрацією, адже для дітей підготували навчальні зразки вибухонебезпечних пристроїв, а згодом школярі мали можливість роздивитися ближче та потримати їх у руках. Рятувальники-піротехніки переконані, що нехай діти краще роздивляються зараз учбові пристрої, щоб у випадку виявлення справжнього не виникало бажання та спокуси розбирати, чи взагалі доторкатися до нього. Рятувальники також наголосили, що при виявленні підозрілого предмета в жодному разі його не можна пересувати, розбирати, кидати або нагрівати та, насамперед, необхідно повідомити про небезпечну знахідку до служби порятунку «101».

Також учні мали можливість одягнути бронежилети та каски, які використовують піротехніки під час виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Організатори цієї зустрічі переконані, що такі спілкування дітей саме з рятувальниками, дуже корисні, адже – це професіонали, які ледве не щодня стикаються з небезпекою та можуть з власного досвіду дати учням поради. Саме вони в майбутньому допоможуть уникнути травмування, чи навіть зберегти життя.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ