На Хмельниччині відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання в умовах загрози теракту

На Хмельниччині відбулось комплексне тактико-спеціальне навчання в умовах загрози теракту

20.02.15 08:33 0 609
19 лютого на території Летичівської центральної районної лікарні відбулося комплексне тактико-спеціальне навчання з особовим складом гарнізону оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.

За тактичним задумом, унаслідок терористичного акту виникла пожежа в палаті неврологічного відділення на першому поверсі. Вогонь швидко розповсюдився дерев’яною підлогою коридору в інші палати та поліклінічне відділення. На момент виникнення пожежі в палаті було двоє пацієнтів, крім того, на верхніх поверхах поліклінічного відділення теж знаходилися хворі, яких адміністрації закладу вдалося евакуювати до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.

Два відділення 15-ї державної пожежно-рятувальної частини оперативно прибули до місці події. У складі ланки газодимозахисної служби працівники ДСНС вивели на свіже повітря «постраждалих», передали їх медикам «швидкої» та приступили до ліквідації пожежі в палатах лікарні. Крім того, за другою умовною ввідною, виникла загроза мінометного обстрілу території лікарні. Обслуговуючий персонал медзакладу негайно евакуював хворих до захисної споруди.

Активну участь під час навчання взяли представники служб взаємодії. Зокрема, оперативна група райвідділу внутрішніх справ виставила пости, наряди на евакуаційних виходах. Енергетики оглянули електромережі об’єкта та знеструмили його. Відповідну роботу за напрямками було здійснено й іншими службами життєзабезпечення.

Підсумовуючи навчання керівник зазначив, що учасники вдосконалили дії та навички пожежно-рятувальних, аварійно-рятувальних підрозділів та практично відпрацювали питань зі службами взаємодії під час проведення навчань.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ