На Прикарпатті діють "кнопки" тривожного сповіщення "Терміновий виклик міліції"

На Прикарпатті діють "кнопки" тривожного сповіщення "Терміновий виклик міліції"

20.02.15 12:52 0 624
З метою профілактики вуличних злочинів та забезпечення термінового реагування силами нарядів Державної служби охорони в громадських місцях Івано-Франківщини, діють кнопки «Термінового виклику».

Кожен пересічний громадянин, який став свідком чи потерпілим внаслідок вчинення правопорушення, має можливість звернутися до адміністрації об'єкту, де знаходиться кнопка тривожної сигналізації, з проханням викликати міліцію.

Тривожні кнопки встановлюються в місцях великого скупчення людей: супермаркетах, ресторанах, розважальних закладах. Знайти цю тривожну кнопку можна за допомогою спеціальної вказівки-наклейки з написом «Терміновий виклик міліції». Так, в Івано-Франківській області встановлено 64 кнопки тривожної сигналізації з виводом на пульт централізованого спостереження в таких населених пунктах області, як Івано-Франківськ – 23, Калуш – 8, Коломия – 8, Снятин – 4, Рогатин – 5, Долина – 3 та місто Надвірна – 3.

- До речі, такі кнопки - це не завжди в буквальному розумінні «кнопки». Це може бути стандартна кнопка, вмонтована у підлогу, дно столу чи стіну, в залежності від специфіки роботи закладу чи установи. Також це може бути і звичайний на вигляд брелок, який і є цією кнопкою швидкого реагування, – так наголосив начальник обласного Управління Державної служби охорони Михайло Чорнописький.

Централізована система швидкого виклику міліції дає змогу підвищити ефективність діяльності нарядів міліції, задіяних для охорони об'єктів та громадського порядку.

Завдяки цьому вдається скоротити час реагування груп затримання на повідомлення громадян про злочини та інші протиправні дії і затримання злочинців. Злочин розкривається набагато швидше по «гарячих слідах», оскільки працівники міліції не витрачають час на переслідування злочинця.

Більша частина злочинів та правопорушень стаються через байдужість людей до оточуючих. Але за скоєні злочини та правопорушення необхідно, щоб громадяни-порушники відповідали перед законом і несли за них відповідальність, а цьому допомагає «Терміновий виклик міліції».

УДСО при УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: За відпочинок у бані ...

КОМЕНТАРІ