Мешканці Жовківського району вшанували пам'ять борців за волю України

Мешканці Жовківського району вшанували пам'ять борців за волю України

20.02.15 09:38 0 870
У селі Гамулець Жовківського району Львівщини 19 лютого 2015 року біля хреста, спорудженого в пам'ять про борців за волю України, відбулась панахида, приурочена до річниці трагічних подій на Майдані.

Щороку мешканці села Гамулець та навколишніх сіл вшановують пам'ять загиблих героїв на цьому місці. 11 лютого 1950 року тут у боротьбі за вільну Україну героїчно загинули Степан Духнович (1909 року народження), Михайло Красовський (1929 року народження), Мирослава Кутній (1927 року народження).

Цього року у панахиді взяли участь депутати-свободівці Володимир Тістик, Богдан Юрдига, Петро Климчук, Тарас Семенюк та Костянтин Орловський.

"Минулого року, під час Революції гідності, ми молилися біля цього хреста за долю України і за звільнення від злочинної влади. За цей рік тисячі нових хрестів вкрили українську землю. Знову, як і шістдесят років тому, найкращі сини і доньки України боронять нашу землю від ворога, віддають своє життя за Україну. Наш священний обов'язок перед Богом і Україною – зробити все від нас залежне для перемоги, для звільнення рідної землі від окупанта", – заявив під час віча свободівець Богдан Юрдига.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Знову День жалоби на ...

КОМЕНТАРІ