рятувальники провели тактико-спеціальне навчання на території хімічного гіганта ПАТ «Рівнеазот»

рятувальники провели тактико-спеціальне навчання на території хімічного гіганта ПАТ «Рівнеазот»

20.02.15 08:00 0 660
19 лютого на об’єкті інфраструктури ПАТ «Рівнеазот» відбулися спеціальні навчання органів управління та сил цивільного захисту хімічно-небезпечного об’єкта при виникненні виробничої аварії з викидом (виливом) хімічно-небезпечних речовин. Захід пройшов із залученням посадових осіб, відповідальних за питання організації заходів цивільного захисту, місцевих органів виконавчої влади та співробітників Головного управління ДСНС України у Рівненський області. Учасникам комплексних навчань було продемонстровано організацію та проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Відповідно до тактичного задуму, на підприємстві через порушення технологічного процесу в машинному залі К-501 відбулася розгерметизація фланцевих з’єднань на ємності з охолоджувальним мастилом та загоряння розлитої речовини лотку аварійного зливу відбулося загорання. За викликом чергового диспетчера «Рівнеазоту» на місце події негайно прибули об’єктові формування цивільного захисту, воєнізований газорятувальний загін, підрозділи 1-го державного пожежно-рятувального загону з охорони ПАТ «Рівнеазот», оперативні групи органів місцевої влади, а також чергові бригади обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Після порятунку потерпілих із зони ураження, пожежно-рятувальні підрозділи за допомогою потужних водяних завіс забезпечили охолодження теплообмінників аміаку та складів аміаку щоб уникнути загрози вибуху викиду аміаку. Завдяки злагодженим та оперативним діям спеціалізованих служб підприємства та залучених аварійно-рятувальних підрозділів в найкоротший термін вдалося локалізувати та ліквідувати аварійну ситуацію.

Після завершення показових навчань, продовжилася теоретична частина навчань, в ході яких було розглянуто проблеми організації інженерного, радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту населення, питання планування та моніторингу заходів цивільного захисту, підготовки органів управління та залучення мобільної групи для оперативного реагування на ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

Всі учасники отримали необхідні знання для вдосконалення організації співпраці між службами цивільного захисту при вирішенні завдань, пов’язаних з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Управління реагування на надзвичайні ситуації

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокурор Закарпатської ...
Наступна новина: Прокурор Закарпатської ...

КОМЕНТАРІ