За позовом прокуратури Рівненської області постановлено повернути державі майно вартістю 25,5 млн грн

За позовом прокуратури Рівненської області постановлено повернути державі майно вартістю 25,5 млн грн

20.02.15 15:00 0 688
Погодившись із доводами прокуратури Рівненщини, господарський суд Рівненської області 17.02.2015 постановив рішення, яким зобов'язав приватну структуру повернути у державну власність пакет акцій ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» на суму 25,5 млн грн та сплатити штрафні санкції на суму 2,5 млн грн.

Підставами для позовних вимог прокуратури стало рішення Вищого господарського суду України від 14.01.2015, яким залишено у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій про розірвання договору купівлі-продажу 50% +1 акцій заводу, укладеного між регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській області та приватною фірмою, у зв'язку з неналежним виконанням нею договірних зобов'язань.

Зокрема, фірма не виконала умови договору щодо нарощування обсягів виробництва продукції та внесення інвестицій у завод у формі капіталовкладення. Крім того, не було збережено чисельність робітників заводу, а навпаки - її зменшено упродовж останніх трьох років більш ніж удвічі.

Додатково: ухвалою господарського суду Рівненської області від 05.02.2014 ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» визнано банкрутом та введено ліквідаційну процедуру.

Наразі прокуратура Рівненської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 та ст. 219 КК України, за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та доведення вказаного підприємства до банкрутства. За клопотанням слідчого, погодженого із прокурором, на нерухоме майно заводу вартістю 40 млн грн судом накладено арешт та заборонено його відчуження.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці працівники ДАІ ...
Наступна новина: Какой поисковик выбрать?

КОМЕНТАРІ