Одним із кращих в Україні визнано Рівненський центр надання адміністративних послуг

Одним із кращих в Україні визнано Рівненський центр надання адміністративних послуг

20.02.15 16:21 0 678
Одним із кращих в Україні визнано Рівненський центр надання адміністративних послуг

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) як перша точка дотику громадян і влади офіційно працює в нашому місті з 2012 року. На початку це був лише відділ Рівненської міської ради, в якому працювали троє спеціалістів. Але все велике починається з малого. ж в Управлінні забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради на яке покладені функції з керівництва та відповідальність за організацію діяльності ЦНАП у м.Рівному - успішно працюють 15 спеціалістів, послугами яких користуються тисячі рівнян.

Про успіхи закладу свідчить той факт, що рівненський ЦНАП визнано одним із кращих в Україні за даними опитування, проведеного у 10 містах - обласних центрах України. До проведення опитування були залучені активісти ГО «Опора». Дослідження проводилося з 8 по 13 грудня 2014 року на замовлення Центру політико-правових реформ за фінансової підтримки Європейського союзу.

Загалом хорошу оцінку роботи Центру надали 96 відсотків тих рівнян, які скористалися його послугами. В 2013 році за результатами аналогічного опитування такий показник складав 75%.

Начальник управління забезпечення надання адміністративних послуг Рівненської міської ради Віталій Герман каже, що заклад постійно моніторять громадські організації в рамках різних проектів і відноситься до цього факту позитивно та вважає, що такі заходи необхідні для реформування системи надання адміністративних послуг, підвищення якості надання адміністративних послуг.

Але боятися таких перевірок чи приховувати щось немає сенсу. Одним із основних критеріїв нашої роботи є відкритість і прозорість. Крім того, у своїй роботі керуємося принципами доступності та універсальності. Маємо гнучкий і зручний для громадян графік роботи, а наші адміністратори – багатопрофільні спеціалісти та пройшли відповідні навчання. Тобто, коли людина прийде у центр за послугою, її може надати будь-хто з працівників.

Наразі проводиться робота для запровадження електронних сервісів для громадян. У цій сфері є також неабиякі досягнення: офіційні веб-сайти ЦНАПів Рівного та Вінниці стали лідерами загального рейтингу ефективності серед 100 найбільших міст України, отримавши по 148 балів, з максимально можливих 165 балів. Моніторинг проводився впродовж 2014 року в рамках проекту «100 міст – крок вперед. Моніторинг інструментів електронного урядування, як основи надання електронних адміністративних послуг», який підтриманий Програмою розвитку ООН в Україні.

Керівник розповів, що у своїй роботі орієнтується на німецький та польський досвід та сучасні методи управління та командоутворення. До слова, керівник центру пройшов відповідний курс навчання для керівників ЦНАПів в Німеччині, де відвідав також аналогічні центри у 2 містах. Отримані знання та досвід тепер втілює у Рівному.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ