У Рівненській області задля забезпечення безпеки та спокою громадян

У Рівненській області задля забезпечення безпеки та спокою громадян

20.02.15 10:02 0 656
З метою вжиття додаткових заходів, спрямованих на стабілізацію суспільно-політичної ситуації, забезпечення державної безпеки на території держави проводиться цільова оперативно-профілактична операції “Зброя та вибухівка”, котра триватиме до 7 березня.

Головною ціллю проведення зазначених заходів є виявлення і документування кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Крім того, з метою забезпечення безпеки громадян, їх життя та здоров'я дільничні інспектори міліції спільно із членами громадських формувань проводять перевірки власників нарізної, газової зброї та призначеної для стрільби кулями несмертельної дії щодо належного їх зберігання.

Під час проведення операції «Зброя та вибухівка» в ході проведення оперативно-розшукових заходів здолбунівські оперативники на вул. Вілли районного центру під час поверхневого огляду в кишені куртки 49-річного місцевого мешканця виявили та вилучили 30 патронів 5,45 мм калібру та 16 патронів 9 мм калібру.

Усе вилучене направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в Рівненській області.

- Відомості за цим фактом співробітники Здолбунівського РВ УМВС внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), - повідомив начальник Здолбунівського районного відділу міліції майор міліції Олександр Панасюк. - За зберігання боєприпасів зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Районні міліціонери звертаються до громадян про надання інформації стосовно осіб, які можуть бути причетними до незаконного зберігання зброї, боєприпасів чи викликають підозру в причетності до зайняття іншою протиправною діяльністю, які закликають до вчинення протиправних, провокаційних дій (вчинення терористичних актів тощо), а також про факти виявлення підозрілих сторонніх предметів (упаковок, сумок).

Крім того, правоохоронці вкотре повідомляють, що особи, які добровільно здадуть зброю, вибухові речовини або боєприпаси органам влади, звільняються від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України.

Ярослава Ногачевська,

Здолбунівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Чернівцях міліціонери ...

КОМЕНТАРІ