У Рівненській області тимчасові роботи - мотивація до праці та додаткове джерело заробітку

У Рівненській області тимчасові роботи - мотивація до праці та додаткове джерело заробітку

20.02.15 08:41 0 720
Активно працюють у Березнівському районному центрі зайнятості в напрямі залучення безробітних до робіт тимчасового характеру. Такою формою зайнятості з початку 2015 року було охоплено 31 безробітну особу.

Роботи тимчасового характеру поряд з іншими заходами державної політики зайнятості не втрачають свого значення. За їх допомогою дещо зменшується гострота проблеми, адже особи, які беруть участь У тимчасових роботах, зберігають мотивацію до праці, мають додаткове джерело заробітку й сприяють виконанню певних робіт, в яких є нагальна потреба. Такі роботи проводять виключно на спеціально створених для цього тимчасових робочих місцях. На осіб, які в них задіяні, поширюється в повному обсязі трудове законодавство.

Безробітні, які взяли участь у роботах тимчасового характеру, працювали на підприємствах: КП «Березнекомунсервіс», ПрАТ «Березнівське птахопідприємство», спеціалізований виробничий сільськогосподарський кооператив «Агроліс».

Голова СВСК «Агроліс» Іван Мудрий схвально говорить про співпрацю з районним центром зайнятості. Зокрема, він зазначає: «Наше підприємство відновило господарську діяльність у грудні 2014 року. Відповідно для оформлення документів для діяльності та підбору кадрів потрібний певний час. Спеціалісти РЦЗ запропонували для організації процесу тимчасові роботи. загалом не тільки ми, але й керівники інших підприємств дуже задоволені таким видом послуги служби зайнятості. Ми мали час придивитися до виконання роботи працівниками: декотрі не справилися з дорученнями – і ми з ними розпрощалися. Водночас була можливість підібрати відповідальних та добросовісних працівників. Люди також мали час, щоб вирішити, чи до душі їм запропонована робота.»

Іван Мудрий наголошує, що завдяки співпраці зі службою зайнятості керівники підприємств уже отримали багато безкоштовної та корисної інформації: про навчання безробітних під замовлення роботодавців, стажування. Однією з найбільш привабливих для підприємств є інформація про фінансову підтримку. Іван Мудрий розповідає, що на семінарі в центрі зайнятості дізнався, що вид діяльності його підприємства є у переліку пріоритетних видів економічної діяльності. В травні 2015 року вони планують створити 11 нових робочих місць та дуже сподіваються на подальшу співпрацю. Зокрема, розраховують на фінансову підтримку – отримання щомісячної компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Викрадені у Тернополі ...
Наступна новина: На Вінничині чоловік ...

КОМЕНТАРІ