Леонід Бицюра: "Корупція зникає там,де люди перестають на неї погоджуватися"

Леонід Бицюра: "Корупція зникає там,де люди перестають на неї погоджуватися"

20.02.15 09:08 0 694
Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Бицюри 19 лютого відбулося чергове засідання робочої групи, яка працює над проектом обласної Програми запобігання і протидії корупції на 2015-2016 роки. До неї входять представники громадських організацій, експерти, фахівці різних галузей.

Під час засідання заслухали пропозиції директора департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації Володимира Курила щодо шляхів подолання корупції у сфері охорони здоров`я краю.

Він наголосив, що основні заходи із запобігання корупційних проявів в сфері медицини України базуються на конкретних діях із залучення громадського контролю та підвищення кваліфікаційного рівня працівників.

Серед ключових пропозицій, які запропонував Володимир Михайлович, - підвищення фахового рівня медиків, проведення прозорих конкурсів на заміщення вакантних посад, ініціювання необхідних реформ на рівні центральної та місцевої влади щодо матеріально-технічного забезпечення закладів, вдосконалення системи медичного страхування, запровадження благодійних фондів для добровільних пожертв та якомога прозоріший процес використання їх резервів, публічне звітування про використання коштів тощо.

«Дійсно, медичним працівникам в нашій країні непереливки. Але не можна підмінювати поняття і виправдовувати цим злочинні корупційні діяння правцівників сфери охорони здоров`я, - зазначив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Леонід Бицюра. – Варто пам`ятати, що корупція зникає там, де люди перестають на неї погоджуватися. І це спрацьовує на 99, 9%».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ