Микола Кукуріка: підняття тарифів для населення − антисоціальний крок влади

Микола Кукуріка: підняття тарифів для населення − антисоціальний крок влади

20.02.15 14:12 0 797
Голова Партії пенсіонерів України Микола Кукуріка переконаний, що різке підняття тарифів ЖКГ призведе до безвихідної ситуації, яка загрожує масовими неплатежами населення і наголошує, що без реформи ЖКГ піднімати тарифи не можна.

«Уряд цинічно маніпулює поняттям реформа, запроваджуючи нові тарифи для населення. Проблема в тому, що в програмі так званих «реформ» уряду жодного слова не сказано про реформу ЖКГ. У нас піднімають тарифи, мотивуючи це тим, що, мовляв, «ми зараз тарифи піднімемо і почнеться реформа». Якщо реформи проводити саме таким чином − все дуже швидко закінчиться третім Майданом, бо мова йтиме уже про виживання українців», − пояснив Микола Кукуріка.

Крім того, на сьогодні велике занепокоєння викликає відсутність чіткого і зрозумілого процесу відшкодування за послуги ЖКГ.

«Люди не знають, як отримати компенсацію за послуги ЖКГ, а сама процедура оформлення відшкодувань, адресної допомоги чи субсидій часто є просто нереальною, особливо для пенсіонерів. Уряд обрав антисоціальну тактику, що вже за декілька місяців може спровокувати різкий сплеск заворушень всередині України, а це − лише погіршить ситуацію», − резюмував Микола Кукуріка.

Нагадаємо, до кінця 2015 року тарифи на газ для населення зростуть майже вчетверо, на 280%, а на теплопостачання – в півтора рази, на 66%.

Такі цифри озвучила голова Нацбанку Валерія Гонтарева, і уточнила, що підвищення комунальних тарифів Україна вже узгодила із Міжнародним валютним фондом, аби отримати додаткові 17,5 млрд. доларів кредиту.

До слова, міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин в інтерв'ю журналу "Фокус" повідомив, що «На 40%, починаючи з березня, мають зрости тарифи на електроенергію».

Голова Міненерговугілля також заявив, що тарифи на природний газ для населення і Теплокомуненерго підвищуватимуть до ринкового рівня поетапно протягом двох років, але перше збільшення відбудеться після завершення опалювального сезону вже у квітні.

Прес-служба Партії пенсіонерів України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Дмитро Галіщук: «Людська ...
Наступна новина: У Львівській області ДСО ...

КОМЕНТАРІ