Львівський виш заснував стипендію у 32 тис. грн для кримськотатарського студента

Львівський виш заснував стипендію у 32 тис. грн для кримськотатарського студента

21.02.15 15:03 0 627
В Українському католицькому університеті (УКУ) засновано стипендію для кримськотатарського студента у розмірі 32 000 гривень. Лауреат стипендії буде названий вже у новому 2015-2016 академічному році. Фото: blogspot.com

Про це повідомляє прес-служба університету.

Стипендія створена для того, щоб заохотити і підтримати кримськотатарську молодь, яка переживає нелегкі часи випробувань. Лауреат стипендії отримає 100% знижку в оплаті за навчання на бакалаврській/магістерській програмах УКУ за обраною спеціальністю. Головна умова – приналежність до кримськотатарського народу.

Рішення про призначення стипендії буде приймати конкурсна комісія з проректорів і викладачів Університету.

«Ми розуміємо, що кримські татари перебувають у дуже скрутному становищі. Віримо, що вони є інтегральною частиною сучасної української політичної нації, мають українську ідентичність. Ідентичність – це не абстрактне поняття. Вона реалізується через спілкування між людьми, через бажання перебувати в колі людей», – прокоментував ідею створення стипендії для кримських татар перший проректор УКУ Тарас Добко.

Збір коштів на стипендію проводився в рамках VII благодійного бенкету на підтримку УКУ, що відбувся в Києві у грудні 2014 року. Її заснування стало можливим завдяки підтримці української джазової та оперної співачки Джамали, а також пожертвам кримськотатарських митців: Рустема Скібіна, Ельміри Сеїт Аметової, Мамута Чургу, Ельдара Гусенова та інших благодійників, які подарували Університету свої мистецькі вироби з кераміки і художньої вишивки.

Запрошуючи на навчання кримськотатарських студентів, університет продовжує традицію залучення студентів із цілої України, особливо зі Сходу і Півдня. Половина студентів, які вчаться на магістратурі в школі журналістики УКУ – з-поза меж Галичини.

Варто також зазначити, що сотні студентів зі всієї України приїжджають до університету на різноманітні соціальні акції та короткотермінові програми. Останньою такою акцією стала «Зі Сходу на Захід», яку студенти Університету організували для молоді зі східних областей.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Рівному КАТП 1728 ...

КОМЕНТАРІ