Глава УГКЦ до світової спільноти: Не будьте байдужими,бо байдужість вбиває

Глава УГКЦ до світової спільноти: Не будьте байдужими,бо байдужість вбиває

21.02.15 16:58 0 810
Біль України є початком болю всього людства. Якщо людство не зуміє зупинити вбивчу руку агресора, завтра вона може посягнути на будь-яку іншу державу. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Фото: ZIK

Такими словами звернувся Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) до вірних, які прибули з різних частин Італії до Рима на молитву за Україну, передає департамент інформації УГКЦ.

Архієрейська божественна літургія відбулася в папському соборі Санта Марія Маджоре в рамках паломництва єпископів Синоду УГКЦ до гробів Верховних Апостолів.

У своїй проповіді Глава УГКЦ також наголосив, що «якщо світова спільнота буде байдужою до подій в Україні, завтра це може трапитися у будь-якій іншій країні».

«Ми прибули до Апостольської столиці, щоб з найвищого престолу католицької церкви промовити до всього світу: не будьте байдужими, бо байдужість вбиває. Біль України є початком болю всього людства. Якщо людство не зуміє зупинити вбивчу руку агресора, завтра вона може посягнути на будь-яку іншу державу», – зазначив предстоятель УГКЦ.

На завершення своєї проповіді Блаженніший Святослав висловив переконання, що «Україна є і Україна буде» і від імені УГКЦ закликав усіх «не бути байдужими до страждання українського народу».

На богослужінні також був кардинал Леонардо Сандрі, префект конгрегації для східних церков. У своєму зверненні до української спільноти він запевнив про підтримку з боку Апостольської столиці у «ці важкі часи випробування для українського народу» і додав, що «жоден камінь людського гробу, який несе в собі гнів, ненависть і розколи, не повинен закривати наші серця для надії».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ