Телефонному шахраю не вдалося ошукати буковинку

Телефонному шахраю не вдалося ошукати буковинку

21.02.15 16:12 0 636
Зловмисник скористався відомою схемою обману: вирішував питання про нібито непритягнення до відповідальності за скоєння правопорушення. Та шахрай не врахував одного - його жертва поцікавилася озвученою інформацією у справжніх міліціонерів.

«До Вас телефонує працівники правоохоронних органів. Ваш онук затриманий за наркотики і знаходиться в міліції. Аби вирішити питання про непритягнення його до кримінальної відповідальності необхідно всього… десять тисяч гривень», - такі слова почула у слухавці стаціонарного телефону 65-річна мешканка села Коритне Вижницького району. Перелякана жінка спочатку була готова віддати гроші, але потім вирішила переконатися, чи не намагаються її ошукати.

Бабуся зателефонувала до Вижницького райвідділу міліції та поцікавилася чи не затримувався її онук. Міліціонери з'ясували його місцезнаходження та заспокоїли стривожену жінку. Хлопець був вдома та навіть не підозрював, що за нього «вирішують» питання.

Щоб викрити зловмисника, міліціонери пішли на маленьку хитрість. Оперативники організували зустріч шахрая та його жертви. Коли ж негідник прийшов по гроші, на нього вже чекали працівники Вижницького райвідділу міліції.

34-річний чернівчанин, звісно, не очікував побачити правоохоронців та почав запевняти, що нібито його просив невідомий чоловік, забрати кошти і він нічого не знає про обман. Так це чи ні з'ясує слідство. Відомо, що чернівчанин раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння грабежу.

Як повідомив заступник начальника Вижницького райвідділу міліції Олександр Кисилиця, наразі слідчі інкримінують зловмиснику правопорушення передбачене ч.1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує обмеження волі строком до трьох років.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судом задоволено вимоги ...
Наступна новина: Відбулися мистецькі ...

КОМЕНТАРІ