На Хмельниччині добігає кінця експеримент зі створення єдиної патрульної служби міліції (+)

На Хмельниччині добігає кінця експеримент зі створення єдиної патрульної служби міліції (+)

21.02.15 14:12 0 617
За кілька днів у Хмельницькому завершиться практичний етап зі створення на базі патрульно-постової служби міліції та одного із відділів Державтоінспекції «універсального» підрозділу, який поєднуватиме у собі функції з охорони громадського порядку та нагляду за дорожнім рухом у межах населених пунктів.

На самому початку експерименту громадяни дещо недовірливо ставилися до такого нововведення МВС, але за три місяці по тому їхня думка кардинально змінилася. Як показує моніторинг громадської думки, містянам здебільшого до вподоби, що тепер на вулицях частіше можна побачити добре споряджених та фізично підтягнутих правоохоронців на сучасних автомобілях, які нагадують європейських поліцейських і змушують замислитися над тим, що Україна — теж європейська країна. До того ж, стало помітно, що міліціонери тепер більш орієнтовані на надання допомоги, ніж на виконання функцій карателів.

Але, разом з тим, громадяни майже одностайно вважають, що, аби реформи були ефективними, потрібно, в першу чергу, захистити самих працівників міліції. Адже вони через поширене й досі в Україні «телефонне» право нерідко опиняються, неначе між молотом і наковальнею, вирішуючи, чи притягнути до відповідальності високопосадовця-порушника, чи залишитися без роботи через один телефонний дзвінок.

Загалом до проведення експерименту в Хмельницькому позитивно ставиться майже 75% населення, які щиро сподіваються, що саме їхнє місто дасть початок таким необхідним та довгоочікуваним реформам не лише у міліції, а й в державі загалом.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: міліція ...
Наступна новина: На Львівщині тисяча ...

КОМЕНТАРІ