На Житомирщині міліціонери готуються до виконання завдань у зоні АТО під час інтенсивного курсу навчання

На Житомирщині міліціонери готуються до виконання завдань у зоні АТО під час інтенсивного курсу навчання

21.02.15 12:42 0 634
Правоохоронці, котрі скоро замінять своїх колег на буремному сході, удосконалюють знання та практичні навички з дій у екстремальних умовах під час спеціалізованого тижневого тренінгу. Заняття для міліціонерів проводять фахівці та волонтери за різними напрямами: з медичної, фізичної, вогневої, тактико-спеціальної, психологічної та іншої підготовки.

Сотня міліціонерів з усіх районів області підвищують свої професійні вміння на базі Житомирського училища професійної підготовки працівників міліції, що дозволяє правоохоронцям якісно підготуватися до виконання майбутніх завдань.

- Під час інтенсивного курсу, який триває упродовж тижня, кожен працівник міліції отримає якісно нові знання та закріпить свої уміння, необхідні для того, аби не тільки виконати службові задачі, але й вберегти себе та товаришів в умовах бойових дій, - коментує начальник сектору професійної підготовки УМВС Максим Каптенко. – Для цього ми запросили фахівців-практиків, котрі, з урахуванням сучасних умов, поділяться зі слухачами корисною інформацією та передадуть свої практичні знання.

Навчальний план передбачає отримання нових знань та відпрацювання практичних навичок в умовах, максимально наближених до бойових. Відтак кожного дня слухачі займаються за певним напрямом підготовки.

Зокрема, заняття з надання першої долікарської допомоги проводять не тільки фахівці-медики, але й волонтери-практики. Свої навички правоохоронці відпрацьовували спочатку у навчальному класі Житомирського міліційного училища, а згодом продовжили удосконалювати дії уже на полігоні.

Вогневу підготовку міліціонери також проходять не тільки в тиру, але й на полігоні під керівництвом досвідчених військових. У бойових умовах від вміння належного поводження з різними видами озброєння, яке лише віднедавна використовується міліціонерами, як то автоматична зброя та гранатомети, залежить і ефективність виконання покладених завдань, і безпека та захист громадян.

А тактику дій під час забезпечення правопорядку та пропускного режиму на блокпостах та у населених пунктах відпрацьовують уже на базі Кінологічного центру при УМВС, де спеціально створений з урахуванням досвіду колег, котрі вже неодноразово побували у відрядженнях у зоні АТО, тренувальний майданчик.

- Такі заняття тривають на системній основі, адже ми зобов'язані максимально підготувати особовий склад до можливих ситуацій, що виникають під час виконання завдань у зоні бойових дій, - зазначив заступник начальника УМВС Житомирщини – начальник міліції громадської безпеки Юрій Лебідь. – Упевнений, що за будь-якого розвитку ситуації наші працівники виявлятимуть професіоналізм та мужність, а відтак якісно виконуватимуть свою роботу.

Наталя Тимчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ