В Чернігівській області рятувальники з керівниками управлінь та відділів освіти провели заняття з безпеки життєдіяльності

В Чернігівській області рятувальники з керівниками управлінь та відділів освіти провели заняття з безпеки життєдіяльності

21.02.15 17:04 0 747
19 лютого у Чернігові на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського фахівці Управління ДСНС України у Чернігівській області провели з начальниками управлінь і відділів освіти заняття під час якого розглянуто питання організації та проведення серед дітей і батьків інформаційно-роз’яснювальної роботи з безпеки життєдіяльності.

Виступаючи перед присутніми, рятувальники наголосили, що планомірні та дійові просвітницькі заходи дають можливість вплинути на свідомість підростаючого покоління та дорослих стосовно необхідності безумовного виконання заходів безпеки. Якщо змалку дитина навчиться уважно ставитися до цих заходів, то в подальшому вона зможе захистити себе та оточуючих від лиха. Крім того, у зв’язку з введенням режиму підвищеної готовності у більшості регіонів держави, необхідно посилити навчання населення діям на випадок виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів та виникнення різних надзвичайних ситуацій, у тому числі тих, що пов’язані із загрозою терористичних актів або військових дій.

Рятувальники роз’яснили керівникам управлінь і відділів освіти заходи щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій, правила поведінки в різних нестандартних життєвих ситуаціях, розповіли алгоритм дій за сигналом оповіщення "Увага всім!" та в разі виявлення боєприпасів чи підозрілих речей, продемонстрували відповідні наочні матеріали і макети вибухонебезпечних предметів.

Також рятувальники закликали освітян бути пильними, обережними та посилити пропускний режим у підвідомчих закладах. Ні в якому разі не приймати від знайомих і незнайомих осіб дарунки для шкільних музеїв у вигляді сучасної чи часів Великої Вітчизняної війни зброї, боєприпасів і стрілецьких набоїв. Не торкатися їх, не намагатися підняти, перенести, оглянути, а тим більше занести у навчальний заклад. Про осіб, які пропонують такі небезпечні дарунки, негайно повідомляти правоохоронні органи. При необхідності провести евакуацію дітей на безпечну відстань.

На закінчення занять освітяни висловили вдячність рятувальникам за допомогу та тісну взаємодію у напрямку проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед дітей та батьків.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Глава УГКЦ до світової ...
Наступна новина: Волинський свободівець ...

КОМЕНТАРІ