В Закарпатській області мукачівські правоохоронці спілкуються з "важкими" підлітками

В Закарпатській області мукачівські правоохоронці спілкуються з "важкими" підлітками

21.02.15 13:35 0 647
На профілактичному обліку кримінальної міліції у справах дітей перебуває майже 30 неповнолітніх з м.Мукачева та Мукачівського району. Це діти, які свого часу стали на хибну стежку і вчинили правопорушення.

Такі чинники, як брак батьківської уваги, зловживання спиртними напоями, незайнятість підлітків, проблеми в сім'ях значною мірою сприяють вчиненню неповнолітніми правопорушень.

Правоохоронці сектору кримінальної міліції к справах дітей постійно займаються з такими дітьми, спілкуються, вивчають клімат у родинах, де вони виховуються.

до оперуповноваженої сектору кримінальної міліції у справах дітей Марини Ільтьо прийшли два підлітки 16 та 17 років. Обидва хлопці засуджені за майнові злочини – крадіжку та грабежі. Один з хлопців систематично викрадав гроші від своєї багатодітної матері-одиначки, інший неподалік гуртожитку одного з мукачівських коледжів займався пограбунками однолітків-студентів.

Обидва хлопці засуджені і перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень. Однозначно сказати чи шкодують про вчинене - юнаки не можуть, скаржаться на батьків, несправедливе і негідне ставлення до себе з боку дорослих. Також хлопці, практично відмовляються відвідувати навчальні заклади, адже вважають себе занадто дорослими для цієї справи.

Як розповідає начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда, - саме в 14-17 років відбувається становлення характеру, формування життєвих принципів. І дуже часто підлітки підпадають у цей період під вплив вулиці та не зовсім законослухняних однолітків чи старших приятелів. А звідси - й коріння підліткової злочинності.

Вирішити цю проблему можна тільки спільними зусиллями. Дорослим слід більше спілкуватися з дитиною,виховувати її власним прикладом, закладаючи поняття людяності, добра та справедливості. Бо якщо дитиною не займаються батьки, нею неодмінно “займеться” вулиця, а згодом - міліція.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі тривають ...

КОМЕНТАРІ