Буковинські міліціонери нагадують,як захистити своє житло від

Буковинські міліціонери нагадують,як захистити своє житло від "домушників"

21.02.15 10:16 0 691
На жаль, не завжди наші домівки мають належний захист від непроханих гостей. Уявіть собі, ви повертаєтеся додому, а у вашому помешканні безлад – перевернуті речі, відкриті шухляди. І Ваших заощаджень як і не було. У домівці гостювали злодії.

А бувають випадки, коли до останнього господарі не знають про крадіжку. Адже домушники можуть пробиратися до будинків і квартир різними методами, часом і не поміченими на перший погляд. У більшості випадків злодії проникають у квартиру чи будинок шляхом підбору ключа – для цього потрібно мати так звані «відмички», або ж просто зламують замок.

Часто злодії потрапляють у квартири чи будинки через вікна. Адже багато хто залишає їх незачиненими або напіввідкритими. Щоб захистися, варто встановити захисні ролети або металеві решітки. Навчилися зловмисники і взламувати металопластикові вікна. І справді, якщо у помешканні встановлене звичайне металопластикове вікно, то зловмиснику знадобиться в середньому, 6 секунд, аби його взломати. Якщо ж профіль укріплений, то, звісно, трохи довше.

Багато що залежить і від місця схованки. Морозильні відділення, матраци, зливні бачки, шафи, книжки – вже давно не надійні. Шукайте інші варіанти. Також варто ховати гроші та цінності частинами. Велика ймовірність того, що якщо злодій і знайде схованку, то на цьому й заспокоїться і поспішить зникнути з місця злочину.

Отож, основні поради господарям:

- завжди зачиняйте двері, навіть коли йдете в магазин чи до сусідів;

- не залишайте будь-де ключі від квартири, та не передавайте їх стороннім особам;

- у разі втрати хоча б одного з ключів - терміново замініть замок або його внутрішній механізм;

- міцні двері та надійний замок знижує вірогідність проникнення непроханих гостей у ваше помешкання.

А щоб почувати себе максимально захищеним, подбайте про цілодобове спостереження за допомогою технічних засобів охорони. І вже можете не перейматися за своє добро. Його обов'язково захистять. Тож дослухайтеся до порад фахівців і Ви та Ваше житло буде в безпеці!

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львові загинув водій

КОМЕНТАРІ