Волинська область: у Ковельському районі рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням

Волинська область: у Ковельському районі рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням

21.02.15 18:09 0 699
19 лютого працівники Ковельського міськрайонного відділу та 21-го державного пожежно-рятувального поста У ДСНС України у Волинській області спільно із представниками сільських рад та соціальної служби провели профілактично-роз`яснювальну роботу із мешканцями населених пунктів Мельницької сільської ради (сіл Мельниця, Мирин, Кривлин, Рудка-Миринська).

У першу чергу працівники ДСНС відвідали оселі одиноких та літніх громадян, неблагополучних, а також багатодітні родини. Під час бесід з мешканцями сіл рятувальники наголошували на дотриманні елементарних правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного, газового обладнання та електрообладнання.

Окрім цього, вогнеборці поспілкувалися з селянами і про попередження пожеж в екосистемах. Розповіли про особливості гасіння пожеж лісу, торфополів та роз’яснили їх складність – глибина залягання торфу інколи сягає 5 метрів і він горить навіть без доступу повітря, а це значно утруднює ліквідацію такого роду пожеж, бо вогонь спалахує знову і знову навіть у місці його гасіння, тож загасити підземну пожежу можна створивши такі болотця у місці займання торфу, нагадали також і про заборону спалювання сухої рослинності та про відповідальність за порушення законності.

А для того, щоб люди пам’ятали про життєво важливі правила безпеки та корисні поради з основних правил безпеки життєдіяльності, рятувальники роздали тематичні листівки та пам’ятки.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ