Чернівецька область: протягом доби вогнеборці ліквідували 7 пожеж на одній з яких загинула людина

Чернівецька область: протягом доби вогнеборці ліквідували 7 пожеж на одній з яких загинула людина

21.02.15 10:58 0 705
19 лютого ввечері на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку місцевої мешканки в селі Чагор Глибоцького району. Одразу на місце виклику було направлено пожежно-рятувальний підрозділ смт. Глибока, групу пожежогасіння аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області та місцеву пожежну охорону сіл Чагор, Валя-Кузьмина та Волока. Повідомлення про пожежу надійшло від родичів, які на той момент знаходились в сусідній кімнаті. Вони почули запах диму, відкрили двері і побачили, що вогнем охоплена вся кімната де перебувала жінка. Рятувальники використовуючись апарати захисту органів дихання рятувальники увійшли у будинок та виявили тіло жінки без ознак життя. Вогнеборцям ліквідували пожежу та врятовано від вогню житловий будинок. Вогнем знищено ліжко, меблі, речі домашнього вжитку та побутова техніка. За попередніми висновками причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власниці помешкання.

Тричі пожежно-рятувальні підрозділи ліквідовували пожежі через спалювання сухої трави. Два випадки пожеж сталися у Хотинському районі в с. Санківці та с. Рукшин та одна пожежа через загорання сухої трави виникла у м. Чернівці на вул. Стефаника, де площа пожежі склала 2,5 га. У всіх випадкам вогнеборцям вдалося зупинити розповсюдження полум’я, завдяки чому вдалося уникнути матеріальних збитків.

Ще тричі рятувальники довелося виїжджали на ліквідацію пожеж у автомобілях. Всі випадки трапилися у м. Чернівці. Так, на вулиці Московської Олімпіади виникло загорання у легковому автомобілі «ВАЗ». Авто загорілося під час руху, водій почув запах диму в салоні, зупинив авто та повідомив про пожежу. До прибуття рятувальників чоловік спробував загасити полум’я самотужки та його зусилля виявилися марними. Прибувши на місце виклику вогнеборці оперативно ліквідували пожежу та врятували автомобіль від вогню. Під час пожежі полум’ям було пошкоджено моторний відсік. Причина пожежі коротке замкнення електромережі у моторному відсіку двигуна. Травмованих на пожежі немає. Два інших випадки загорання автомобілів виникли на вулиці Боброва де горів автомобіль «КІА» та на вулиці О.Вільшини горів «Фольксваген». Причини пожеж та завдані матеріальні збитки цих пожеж на даний час встановлюються.

З початку року в Чернівецькій області виникло 111 пожеж, під час яких загинуло 9 людей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців області бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та суворо дотримуватись правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, що запобігти пожежі легше ніж ліквідувати її наслідки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: З’явився сайт «Львів – ...

КОМЕНТАРІ