У Львівській області у двох школах Городоцього району з ініціативи свободівця встановили твердопаливні котли

У Львівській області у двох школах Городоцього району з ініціативи свободівця встановили твердопаливні котли

21.02.15 14:38 0 666
У Городоцькому районі у мшанській та керницькій школах з ініціативи свободівця Ігоря Михайлишина закупили та встановили котли, які працюють на твердому паливі та є альтернативою газу.

"У рамках кредитної програми "Енергозбереження" банк "Львів" надав на дві школи кредит в 1 млн. грн. За ці кошти в грудні минулого року за сприяння Городоцької районної організації ВО "Свобода" були закуплені високоякісні котли, які ми запустили на початку лютого цього року", – повідомив Ігор Михайлишин.

Він також назвав переваги встановлення твердопаливних котлів: "Ці школи спалювали до 50 тисяч кубів газу в опалювальний сезон, а тепер вони не будуть витрачати їх взагалі. Тепер у школах тепліше, не використовується більше російський газ, створено вісім робочих місць, наші люди привозять паливо. Тобто економічний ланцюжок замкнувся, а не як колись: заплатив за російський газ – подав тепло. Також є й економія: ми продаємо 1 Гкал теплової енергії за 850 грн., а, наприклад, комунальні підприємства Львова продають 1 Гкал за 1150 грн.; також ті, хто колись був на балансі школи, переходять на наш баланс і ми їм платимо зарплату, тобто відділ освіти ще економить кожен місяць на зарплаті в кожній школі до 10 тис. грн".

"Маємо усі можливості не купляти російський газ. Більше того, у нас понад 3 мільйони необроблюваних земель, які можна засадити, скажімо, енергетичною вербою, і нам взагалі не потрібно буде російського газу. А запустивши півтора десятки біоетанольних заводів, ми могли би відмовитися і від російської нафти. У нас може бути повністю енергетично незалежна держава!" – підкреслив свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області до ...
Наступна новина: За зберігання наркотиків ...

КОМЕНТАРІ