У Волинській області правозахисники презентували мобільний додаток "Міліція під контролем"

У Волинській області правозахисники презентували мобільний додаток "Міліція під контролем"

21.02.15 11:48 0 684
Мета цієї новації – надати кожному громадянину «під рукою» мати правову інформацію про те, як поводитись із правоохоронцями в різних життєвих ситуаціях, як запобігти чи вирішити конфлікти з міліцією. Ініціатором створення додатку виступила Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.

Правовий порадник має веб-версію на сайті http://policeundercontrol.org/pc/. Там само можна знайти кнопки для завантаження мобільного додатку власникам операційних систем Android та iOS.

Порадник складається із 17-ти розділів і містить важливі для сьогодення питання, серед яких: «Зустріч із міліціонером на вулиці», «Спілкування з працівником ДАІ», «Особистий огляд і огляд речей міліціонером», «Вас звинувачують в адміністративному правопорушенні», «Вас викликають у відділення міліції», «До Вас прийшов міліціонер», «Фото-, відео-, аудіофіксація діяльності міліції» та інші. Окрім того, в ньому містяться телефони та адреси територіальних відділень міліції, а також контакти організацій, де можна отримати консультацію чи правову допомогу.

– У повсякденному житті будь-хто може стати жертвою незаконних дій із боку правоохоронних органів. Раніше Асоціація УМДПЛ багато друкувала матеріалів із правовими порадами, але не завжди зручно носити із собою брошури, – розповів голова Громадської ради при УМВС України у Волинській Антон Цісарук. – Відтепер всі охочі зможуть мати порадник у своєму мобільному телефоні, а відтак у будь-який момент ознайомитися з важливими відомостями, до того ж – абсолютно безкоштовно.

Нагадаємо, що Асоціація УМДПЛ працює над дотриманням прав та свобод людини в діяльності правоохоронних органів шляхом створення ефективної системи громадського контролю.

Секретаріат Громадської ради

при УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ