На Тернопіллі міліціонери розшукують злодіїв,які викрали з помешкання пенсіонерки 9 тисяч гривень

На Тернопіллі міліціонери розшукують злодіїв,які викрали з помешкання пенсіонерки 9 тисяч гривень

21.02.15 13:25 0 678
Дев'ять тисяч гривень викрали двоє чоловіків ромської національності з помешкання 77-річної мешканки села Тилявка Шумського району. Правоохоронці розшукують злодіїв.

За словами потерпілої, до неї додому під приводом продажі ковдр зайшли невідомі віком 25-30 років. Продавці запропонували пенсіонерці товар і навіть пообіцяли зробити суттєву знижку. Віддавали жінці ковдри по 300 гривень.

Жінка вирішила взяти 10 штук, для усіх онуків. Пішла по гроші. Відрахувала 3 тисячі гривень.

Решту, а це шість тисяч, поклала на холодильник і відійшла по таблетку для гостя, у якого раптово заболіла голова. Коли повернулася – не застала ні продавців, ні ковдр, ні дев'яти тисяч гривень.

Про крадіжку пенсіонерка повідомила правоохоронців. Міліціонери розшукують злодіїв. Наразі вони виготовили фоторобот та встановили автомобіль на якому пересувалися зловмисники.

Подію внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 185 частиною 1 – крадіжка.

Правоохоронці звертаються до всіх мешканців краю бути обережними і пам'ятати, що чужих у помешкання пускати не можна. Для проникнення у квартиру і викрадення цінних речей досвідченим злодіям достатньо 20—30 хвилин. Рідко, коли крадії перебувають у квартирі довше.

Що робити, якщо крадіжку намагаються здійснити, коли ви дома, або вона вже трапилась

— якщо самі вдома, то не потрібно відчиняти двері невідомим людям;

— якщо злочинці намагаються відчинити двері в квартиру, а вони міцні та надійно зачинені, спершу потрібно подзвонити у відділення міліції або дати знати про це сусідам. Якщо ж є сумніви, що захист надійний, то спочатку потрібно закріпити двері будь-яким важким предметом;

— якщо двері до помешкання відкриті, коли ви прийшли, то в квартиру заходити не можна. Треба звернутися до сусідів, викликати міліцію і спостерігати за квартирою до їх приїзду. Якщо в квартирі хтось є, потрібно зачинити двері на ключ і залишити його в замку. Якщо в обкраденій квартирі нікого немає, все залишити на місцях, не рухаючи, до прибуття міліції;

— залишайте ключі від квартири в надійному місці, не тримайте їх у кишенях верхнього одягу. Якщо ключі загубились — негайно поміняйте замок.

Якщо ж вас обікрали, негайно телефонуйте на лінію “102″. Саме вчасний дзвінок дозволить правоохоронцям оперативно розкрити злочин.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проведено навчання для ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ