В Ужгороді працівники ДАІ спільно з журналістами виявляли порушників ПДР

В Ужгороді працівники ДАІ спільно з журналістами виявляли порушників ПДР

21.02.15 08:24 0 638
Лише за 40 хвилин спільного рейду на площі Петефі та площі Дружби Народів в Ужгороді було виявлено 8 порушень ПДР.

Який метод краще: попередження чи покарання? Як свідчить практика, більшій частині водіїв навіть покарання не стає уроком на майбутнє.

Протягом спільного рейду з журналістами працівники ДАІ склали 8 протоколів за ст.122 ч.1 КУпАП (Порушення правил зупинки чи стоянки). Цікавим виявився той факт, що більшість водіїв-порушників – жінки. Панянки за кермом навіть не всі знали, що порушують Правила дорожнього руху, паркуючись на тротуарах чи на пішоходних переходах... Зате з інспекторами не сперечалися, спокійно надавали документи для складання протоколу.

Зазвичай інспектори ДАІ витрачають чимало часу, щоб скласти адміністративний протокол на порушника. Проте тепер, мабуть, через присутність журналістів, порушники не сперечалися… Хоча деякі порушники-чоловіки, на відміну від представниць чарівної статі, поводились емоційно, комусь телефонували, ховали обличчя від фото- та відеокамер.

Площа Петефі в Ужгороді – це одне з найбільш проблемних місць у плані паркування машин. І навіть складені адмінпротоколи на порушників аж ніяк не служать для них уроком на майбутнє. От і тепер після патрулювання, наступного ж дня, інспектори ДАІ зафіксували на тому ж місці оштрафовані напередодні машини… А вже по обіді після вранішнього рейду вся площа була заставлена машинами…

Якщо ми вважаємо себе цивілізованими людьми й прагнемо до Європи, то й жити маємо за європейськими стандартами. В тому числі й паркуватись, як того вимагають ПДР. Може, варто розпочати зміни з себе?..

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міста Рівненщини ...
Наступна новина: У Рівненській області на ...

КОМЕНТАРІ