У Рівненській області багатостороння угода ще більше активізує допомогу переселенцям

У Рівненській області багатостороння угода ще більше активізує допомогу переселенцям

21.02.15 15:52 0 722
Робоча нарада «Основні напрями співпраці щодо сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб» відбулася 19 лютого в Рівненському міському центрі зайнятості за участі громадських та волонтерських організацій.

Захід був організований для напрацювання спільних невідкладних та скоординованих дій у розв'язанні проблем внутрішньо переміщених осіб, зокрема забезпечення їх зайнятості. До участі в заході були запрошені представники громадських та волонтерських організацій, які опікуються проблемами внутрішньо переміщених осіб, управління праці та соціального захисту населення Рівненської міської ради, Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, кадрових агенцій, об'єднання роботодавців.

Робоча нарада пройшла у форматі конструктивного діалогу, який дав змогу окреслити основні напрями співпраці у забезпеченні доступу внутрішньо переміщених осіб до зайнятості та їх соціальної інтеграції у місцеві громади.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок зазначила, що на сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб є одним із пріоритетних напрямів діяльності служби зайнятості. Вона наголосила на законодавчих змінах, які ініціює служба зайнятості, та які б стали певними важелями стимулювання роботодавців до працевлаштування тих, хто переїхав з Донеччини, Луганщини та тимчасово окупованої території Крим до інших регіонів України.

Заступник директора Рівненського міського центру зайнятості Світлана Ротар поінформувала присутніх про можливості служби зайнятості і, зокрема, про надані соціальні послуги особам з числа внутрішньо переміщених. Мова йшла про підбір підходящої роботи, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, проходження професійного навчання. Начальник юридичного відділу Ольга Рожко акцентувала увагу учасників наради на деяких нормах Закону України ”Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.”

Представники громадської організації переселенців відзначили, що така зустріч особливо на часі, і подякували фахівцям центру зайнятості за увагу, яку вони приділяють проблемам внутрішньо переміщених осіб. Голова Громадської організації “Всеукраїнське об'єднання вимушено переміщених осіб “Україна – моя сім'я” Борис Пасичнюк зауважив, що дуже важливим для переселенців є доступ до повної інформації про те, де і яку допомогу вони можуть отримати.

Учасники робочої наради переконані, що тільки завдяки спланованим заходам та спільним діям усіх органів влади, служби зайнятості, роботодавців, громадських та волонтерських організацій можна досягти результативності у розв'язанні проблем, що стосуються працевлаштування переселенців та адаптації їх у нових умовах.

Підбиваючи підсумки зустрічі, заступник директора міського центру Світлана Ротар запропонувала укласти багатосторонню угоду про спільні дії щодо вирішення питань зайнятості внутрішньо переміщених.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ