У Рівненській області на Поліссі побільшало підприємців

У Рівненській області на Поліссі побільшало підприємців

21.02.15 08:29 0 688
Одразу три групи ініціативних безробітних закінчили навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості на курсах цільового призначення «Підприємець-початківець».

Для максимальної зручності слухачів заняття проводили якнайближче до місця проживання – у Сарненському навчальному відділенні РЦПТО ДСЗ та центрах зайнятості Володимирця і Рокитного.

Безробітні вивчали основи ринкової економіки та управління власним бізнесом, правове регулювання підприємницької діяльності, основи обліку, оподаткування та звітності підприємців, маркетингову стратегію і бізнес-планування. Для втілення своєї бізнес-ідеї слухачі за допомогою фахівців розробили бізнес-плани.

Серед напрямів діяльності, в яких планують реалізувати себе безробітні, – виготовлення виробів з металу, вирощування та реалізація зелені, надання перукарських послуг, вантажні перевезення, поліграфічні та бухгалтерські послуги, ландшафтний дизайн, торгівля промисловою продукцією та продовольчими товарами.

Хочуть започаткувати свій невеличкий бізнес і троє безробітних, які переселилися на Рівненщину з Луганської області. До прикладу, Оксана Ш. займеться вирощуванням та реалізацією перепілок, Анастасія Є. планує у підприємницькій діяльності втілити свої творчі уміння зі створення і декорування в'язаних сувенірів. Вирощувати та реалізовувати кролів хоче Тетяна Г.

У центрах зайнятості підприємцям-початківцям допоможуть фінансово – виплатять одноразово всю належну їм допомогу з безробіття.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ