Проведено навчання для громадських активістів Вінниччини щодо застосування нового антикорупційного законодавства (+фото)

Проведено навчання для громадських активістів Вінниччини щодо застосування нового антикорупційного законодавства (+фото)

21.02.15 13:20 0 688
20 лютого в приміщенні обласної наукової бібліотеки ім.Тімірязева було проведено навчання для громадських активістів Вінниччини із практичного застосування нового антикорупційного законодавства під час протидії корупції у взаємодії з органами влади та кримінальної юстиції.

Ця зустріч була організована для громадських активістів та представників органів влади Всеукраїнською громадською організацією «Правозахисна організація «Спільна Мета», за підтримки експертів Transparencу International Ukraine та Всеукраїнської Спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією.

Тема пошуку шляхів ефективної взаємодії представників громадянського суспільства та суб'єктів протидії корупції стала необхідною вимогою ефективного та відповідального відношення до зміни у відносинах влади і громадянина.

В ході навчання було заслухано інформації представників спеціальних суб'єктів протидії корупції, юстиції, органів влади, представників громадськості про механізми правового вирішення питань протидії корупції, фіксації корупційних правопорушень, громадського контролю за притягненням винних осіб до відповідальності.

Наголошено на необхідності посилення уваги на виклики громадськості щодо протидії корупції в органах влади. Особливо потребує змін судова гілка влади, правоохоронні та контролюючі органи і тому Національне антикорупційне бюро запускає систему протидії корупції.

Упродовж 2014-15 років Центром протидії корупції у партнерстві з неурядовими організаціями реалізовується практичне супроводження взаємодії влади і представниками ІГС в питаннях протидії корупції в 8 регіонах України. Метою даного проекту є повернення громадян до самоповаги і впевненості через правову освіту, діалог з представниками кримінальної юстиції, створення мережі громадських антикорупційних ініціатив, підготовка активно налаштованих лідерів.

В ході зустрічі експертами презентувалась Стратегія та концепція проекту, розповідалось про взаємодію органів влади і кримінальної юстиції з громадськістю, розкривались можливості участі громадськості в антикорупційних ініціативах. Учасникам тренінгу були надані методичні матеріали щодо алгоритму громадських антикорупційних розслідувань та вручені сертифікати про участь у підготовці фахівців з протидії корупції.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному на ремонт ...
Наступна новина: На Тернопіллі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ